Morega, convins că-şi va recupera 100.000 de euro

Fostul deputat Dan Morega a pierdut la Tribunalul Gorj o bătălie dusă în instanţă cu doi oameni de afaceri pe care i-a împrumutat cu suma de 100.000 de euro, procesul vizând tocmai modalitatea de recuperare a banilor respectivi. Acţiunea i-a fost respinsă ca netimbrată corespunzător, dar Morega este convins că instanţa a greşit şi că în final îşi va recupera banii.

Banii i-au fost împrumutaţi lui Marcel Avramescu, administrator la Vectra Impex SRL, precum şi unui asociat al acestuia, în documentele depuse la dosar şi aflate la instanţă, avocaţii lui Morega menţionând că omul de afaceri se angajase să încheie un contract prin care să-i vândă fostului deputat opt terenuri dacă nu îi restituie banii. Pământul era situat pe strada Prelungirea Bicaz, cele opt parcele fiind destul de bine poziţionate şi cu potenţial pentru dezvoltarea zonei. Ce nu ştia însă Morega la vremea respectivă era că terenul era deja gajat la bancă, iar firma era în faliment, Avramescu nemaifiind administrator…ţeapa respectivă fiind, probabil, printre puţinele pe care fostul politician şi-a luat-o în cei peste 60 de ani de viaţă.

Un act în sensul înţelegerii făcute cu Avramescu nu a mai fost încheiat în condiţii legale, iar firma a dat faliment, lucru pe care fostul deputat l-a aflat mai târziu. În solicitarea adresată instanţei de judecată, avocaţii lui Morega solicită ca lichidatorul judiciar de la Vectra Impex SRL să facă demersurile legale pentru a proceda la încheierea actului de vânzare cumpărare, în baza căruia să poată intra în posesia celor opt parcele de teren. Fostul deputat nu a avut însă câştig de cauză la instanţă nu pentru că nu ar avea dreptate, ci pentru că nu a plătit taxa de timbru prevăzută de legislaţie. Cel puţin aşa motivează judecătorii care au dat sentinţa şi cu care Morega nu este de acord. El a plătit suma de 120 de lei şi spune că demersul său este perfect legal.

„E un proces pentru un drept litigios şi toate speţele de acest gen se timbrează cu 120 de lei, indiferent de suma revendicată. Avocaţii mei vor depune o cerere de reexaminare a deciziei pentru că judecătorii au greşit aici. Am cerut instanţei să constate că banii mei au mers la bancă pentru un credit contractat pentru achiziţionarea acelor parcele, credit care fusese achitat. Banca nu se poate îndestula de 2-3 ori pe aceiaşi ipotecă. Mi-e cei doi ţepari nu mi-au spus că au firma în faliment pentru că altfel nici nu vorbeam cu ei. Îi cunoşteam ca oameni serioşi, mi-au garantat cu bunurile personale că-mi voi recupera suma, iar eu am decis să-i ajut. Erau banii care proveneau din vânzarea casei pe care am avut-o la vremea respectivă şi pe care îi ţineam pentru situaţii de urgenţă, neprevăzute. Erau bani declaraţi, deci nu aveam o problemă cu ei, dar uite că m-au păcălit doi indivizi care au profitat de generozitatea şi naivitatea mea. Doi mincinoşi ordinari mi-au creat această problemă”, spune Morega.

În urmă cu o lună şi ceva fostul deputat a reuşit să obţină în instanţă şi o decizie prin care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj este obligat să înceapă urmărirea penală împotriva celor doi bărbaţi pe care Morega i-a împrumutat cu 100.000 de euro şi de la care nu a mai văzut înapoi nici un sfanţ.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: