Morega crede că în mai multe unităţi din CEO se face „sex la lucru“

Fostul deputat Dan Ilie Morega a comentat situaţia de la Cariera Roşiuţa, unde un angajat era pus, de şefi,  prezent la serviciu, iar favoarea era plătită în „minore“. El a rămas uimit de ceea ce s-a întâmplat la Roşiuţa, dar crede că şi în alte unităţi miniere angajaţii fac sex la serviciu, în loc să muncească pentru companie. În plus, Morega crede că sancţiunea aplicată directorului unităţii miniere, Ion Ghiga, este blândă.

Reporter: Aţi aflat despre scandalul de la Cariera Roşiuţa. Cum vedeţi această situaţie?

Dan Ilie Morega: E pentru prima dată când, de fapt, după zeci de ani de zile, se întâmplă în zona Roşiuţa un scandal fără precedent sexual în care au fost implicaţi mai mulţi salariaţi, lideri de sindicat din cadrul CE Oltenia şi cărora li se aduceau fetiţe de 17-18 ani pentru distracţii.

Rep.: Cine ar trebui să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat acolo?

D.I.M.: Consider că se face vinovat, în primul rând, cel care nu supraveghează şi conduce în mod corespunzător unitatea minieră de la Roşiuţa. Este regretabil că directorul general vrea să ia măsuri cu cei care au fost implicaţi direct. Foarte bine, să ia măsuri cu cei implicaţi direct. Cu cel care a condus şi conduce această unitate minieră nu ia nimeni măsuri? Oare el nu este vinovat? Ce control a efectuat el când s-a demonstrat că o parte din ei care trebuiau să lucreze nu au lucrat niciodată şi nu au fost văzuţi niciodată la lucru?

Rep.: Din anchetă rezultă că salariatul se ocupa de mult timp cu aşa ceva.

D.I.M.: Acest lucru dăinuie de foarte mult timp. Nu numai la unitatea minieră Roşiuţa. Şi la Lupoaia şi cred că la toate unităţile miniere. Şi cred că aici s-au dat în vileag unii pe alţii până la urmă datorită unor dispute între ei, între lideri de sindicat, deoarece, este părerea mea personală, asemenea fapte reprobabile, sex în perioada de serviciu, în loc să se ocupe de muncă, se întâmplă şi în alte unităţi miniere din judeţul Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: