Morega: “Giurcău n-are cei şapte ani de acasă”

Atitudinea şefului Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Gorj faţă de partidul care l-a promovat l-a iritat pe Dan Ilie Morega. Vicepreşedintele UNPR Gorj critică absenţa lui Mădălin Giurcău de la şedinţa Biroului Politic Judeţean în care trebuia să fie evaluată activitatea sa. Morega îi recomandă lui Giurcău să aibă cei şapte ani de acasă şi să nu uite că partidul l-a pus în funcţie.

Conflictul dintre Dan Ilie Morega, vicepreşedintele UNPR, şi Mădălin Giurcău, inspector şef al OPC Gorj, ia amploare. Absenţa lui Giurcău de la şedinţa Biroului Politic Judeţean l-a enervat la culme pe Morega. Joi seară trebuia evaluată activitatea şefului Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Gorj de către partidul care l-a susţinut. La începutul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţă de presă, Mădălin Giurcău a declarat că nu ia în calcul ameninţările lui Morega. “Nu mă tem că voi fi schimbat din funcţie de către domnul Morega. Partidul nu are dreptul să-mi ceară raportul de activitate. Singurul în măsură să-mi evalueze munca este şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului”, a precizat Giurcău.

Pasivitatea acestuia îl irită pe Morega. “Giurcău nu are cei şapte ani de acasă şi nici bun simţ întrucât nu a venit la şedinţa partidului care l-a promovat. În ceea ce priveşte dreptul de evaluare a activităţii sale îi recomand să studieze statutul partidului. În cadrul unei coaliţii, pentru funcţiile repartizate în baza unui algoritm, partidul îi poate controla activitatea”, a declarat Morega. 

Scandal iscat în baza unor reclamaţii

Vicepreşedintele UNPR Gorj spune că a ajuns să se îndoiască de modul în care Giurcău conduce OPC în urma unor sesizări şi reclamaţii făcute de către cetăţeni, la partid. “Întreaga vâlvă a fost iscată din cauza unor sesizări şi reclamaţii, venite la partid, care privesc conducerea OPC-ului de către Mădălin Giurcău”, a declarat Dan Ilie Morega. El consideră, în continuare, că şeful OPC Gorj aduce imagini negative partidului care l-a promovat. “În cazul în care se constată că îşi îndeplineşte defectuos activitatea, aducând imagini negative partidului care i-a făcut recomandarea, acelaşi birou judeţean îi va retrage sprijinul politic”, a precizat Morega.

La rândul său,  Giurcău este convins că se bucură de sprijinul moral al partidului. “Sunt funcţionar public. Am renunţat la funcţiile politice deţinute, însă cred că în continuare am sprijinul moral al partidului”, a declarat şeful OPC Gorj, în cadrul conferinţei de presă.

DEZMINŢIRE

Dan Ilie Morega dezminte zvonurile potrivit cărora ar intenţiona să o aducă la cârma OPC-ului pe Mihaela Răducan, fostul inspector şef. “În nici un caz nu m-am gândit s-o pun pe doamna Răducan la conducerea OPC-ului. Dânsa a mai condus instituţia. De fapt, în momentul de faţă, nu am în vedere nici o persoană care i-ar putea ocupa postul lui Giurcău. Nu exclud totuşi prezumţia de nevinovăţie a şefului OPC, însă acesta trebuie să vină cu dovezi”, a menţionat Morega.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: