Morega îi cere lui Crin să afle de ce pleacă parlamentarii din PNL

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Morega, a luat ieri atitudine la plecările tot mai numeroase din partid din ultima vreme şi a cerut, prin intermediul presei, ca şefii de la centru ai acestei formaţiuni politice şi, în special Crin Antonescu, să facă o analiză serioasă pentru a stabili cauzele care au determinat 20% din parlamentarii liberali să părăsească această formaţiune politică. Liberalul şef de pe malul Jiului spune că cei care au plecat din partid nu ar trebui catalogaţi imediat ca nişte „traseişti” sau „trădători”, el fiind convins că există şi alte motive în spatele acestor retrageri.

Dan Morega a ieşit ieri la rampă cu o opinie despre situaţia din partid după ce PNL a mai pierdut, chiar în zilele de Paşti, doi dintre parlamentarii săi, aleşii liberali începând să fie tot mai puţini în Senat şi Camera Deputaţilor. Cu câteva luni în urmă şeful PNL Gorj prevedea un astfel de exod, susţinând că, în opoziţie, nimeni nu-şi poate îndeplini promisiunile electorale. El declară că rămâne în continuare în PNL şi 

apreciază că plecarea senatorului Gabriel Berca şi a deputatului Mihai Banu nu trebuie catalogată ca o „trădare”, ci ca un moment în care în partid să se facă o „analiză serioasă” pentru a se afla ce-i determină pe parlamentarii liberali să părăsească PNL.

„Cei care condamnă în termeni gravi plecările celor doi, dar şi ale altor colegi  apelează la mânia proletară existentă dinainte de 1989. Trebuie făcut un studiu profund. Partidul trebuie să stabilească cauzele posibile până nu e prea târziu, nu să constate că este părăsit de oameni de valoare. Eu, personal, mai degrabă regret plecările lor, decât să-i condamn. Ambii sunt doi oameni de valoare, bine pregătiţi profesional şi ca ei mai sunt şi alţii care au părăsit partidul. De aceea, cred că la nivelul conducerii centrale a PNL, al preşedintelui partidului, se impune o analiză mai profundă în ceea ce priveşte plecările parlamentarilor pentru că deja am rămas fără 20% din oamenii care au fost aleşi prin vot uninominal în noiembrie 2008”, spune Morega.

Plecările ar trebui să dea de gândit

Deputatul declară că nici Berca şi nici Banu sau cei care au părăsit partidul în ultima perioadă nu ar trebui catalogaţi prea repede ca „trădători” sau „traseişti” în lipsa unei analize care să clarifice contextul plecării acestora din PNL. Liderul liberalilor gorjeni susţine că fiecare din cei care au plecat din PNL a fost condiţionat şi de promisiunile făcute în propria campanie electorală, promisiuni pe care nu le pot îndeplini într-un partid rămas în opoziţie, Morega militând de mai multe ori pentru intrarea liberalilor la guvernare alături de PDL.

„Eu zic să nu ne grăbim cu sintagme stereotipe de genul trădători, laşi, traseişti sau că ar fi plecat pentru interesul personal pentru că poate lucrurile nu stau aşa. De ce nu ne gândim că poate au trecut la un alt partid pentru că ei au angajamente faţă de comunităţile care i-au ales, sunt primari care i-au susţinut în campanie şi care acum nu găsesc finanţare pentru proiectele lor. De aceea eu cred că preşedintele PNL trebuie să analizeze cu prudenţă şi profunzime cauzele pentru care 20% dintre parlamentarii au părăsit partidul. Situaţia aceasta ar trebui să dea de gândit întregii conduceri a PNL. Să nu uităm că foştii noştri colegi au negociat la nivel de vârf plecările, cu domnul Vasile Blaga, unul dintre greii PDL şi cu domnul Gheorghe Flutur, iar lucrurile discutate sunt, probabil, certe pentru ei, care sunt recunoscuţi ca buni specialişti în domeniile din care provin”, spune Morega.

Deputatul Dan Morega a mai precizat că el nu intenţionează să părăsească partidul, acesta anunţându-şi deja candidatura pentru un nou mandat la şefia PNL Gorj în cadrul alegerilor ce vor avea loc la începutul lunii iunie.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: