Morega nu crede în „prostia” suspendării lui Băsescu din nou

Fostul parlamentar gorjean Dan Morega nu crede o clipă că actuala putere va reuși să își ducă la bun sfârșit inițiativa de a-l suspenda pe Traian Băsescu pentru a treia oară din funcție. Din contră, acesta cataloghează inițiativa respectivă drept o „prostie”, asta deși ea îi aparține lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a susținut în demersurile de înființare a partidului desprins din PNL.

Ex-liderul liberalilor gorjeni e convins că și dacă se ajunge la referendumul pentru demiterea lui Băsescu, organizatorii nu vor atinge majoritatea de care au nevoie și, ca urmare, România va cheltui din nou aiurea o grămadă de bani. „Eu cred la modul cel mai sincer că este o prostie pentru că atâta timp cât Băsescu a mai fost suspendat de două ori și a câștigat de fiecare dată ne-am făcut de râs. Nici acum nu cred că poate fi suspendat pentru că legislația nu e schimbată până la final de mandat. Ar trebui ca cei 7,4 milioane de votanți care au fost data trecută pentru demitere să fie și mai mulți acum ori nu cred că se va ajunge la o asemenea situație. În plus, treaba asta ne costă pe noi de la buget, iar dacă Băsescu va câștiga și a treia oară ar putea avea motive să meargă la Curtea Constituțională să ceară să facă mandatul integral ca perioadă de timp și atunci să i se mai prelungească șederea la Cotroceni. Curtea poate să îi dea dreptate. Eu cred că e un joc menit să sperie lupul cu blana oilor și berbecilor care candidează și să îl facă să nu se mai implice în campania unora dintre candidați”, e de părere Dan Morega.

Fostul lider liberal a comentat ieri și situația partidului pe care l-a condus la Gorj, după ce o instanță de judecată a constatat că actualul președinte Klaus Iohannis nu ar fi în fruntea PNL tocmai conform statutului. „Nu cred că vor fi probleme pentru că am discutat și cu Ludovic Orban, vicepreședintele partidului ales cu cele mai multe voturi de către colegi. El mi-a spus că PNL merge înainte cu actualul candidat, că Iohannis are hotărâre de la Delegația Permanentă pentru a fi mai întâi interimar și apoi votat în fruntea partidului. Toată lumea îl susține, așa că aici nu cred că apar probleme”, mai declară Morega.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: