Morega: Ponta trebuia să facă pentru Gorj ce a făcut Boc pentru Cluj

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice, crede că această campanie electorală nu este una de substanţă pentru că aspiranţii la funcţia de preşedinte nu au venit cu programe concrete. Ba mai mult, îl acuză pe premierul Victor Ponta că va transforma Gorjul într-un judeţ al foamei. Morega spune că dacă Ponta ar fi făcut pentru Gorj măcar jumătate din ceea ce a făcut Boc pentru Cluj, alta ar fi fost acum situaţia economico-financiară a judeţului.

Rep.: Victor Ponta şi-a început campania în Gorj. E un semn bun?

D.I.M.: Vizitele de lucru ale domnului Ponta au fost anunţate în calitate de prim ministru, dar de fapt au fost vizite de campanie electorală, şi la Gorj, şi în alte judeţe. Cred că nu este echitabil, nu este moral să aibă nişte atuuri în plus faţă de ceilalţi candidaţi care sunt în cursa prezidenţială. Mă aşteptam ca atunci când Ponta a venit în Gorj să spună ce va face cu judeţul, pentru că Gorjul nu se predă, dar moare încet şi sigur.

Rep.: Domnul premier s-a lăudat că dumnealui este salvatorul Complexului Energetic Oltenia. Credeţi că este adevărat?  

D.I.M.: Aţi văzut expresia folosită de dumnealui, cum că a scăpat şandramaua Complexul Energetic Oltenia ca să nu se dărâme? Aici el minte, pentru că de fapt în anul 2012 nu a făcut nici o măsură de scăpare a CEO, Complexul înregistra aproape 200 de milioane de lei profit, o sumă enormă dacă ne gândim că acum Complexul Energetic Oltenia este pe marginea prăpastiei. Tot atunci Complexul a fost transferat de la nivel naţional în ograda baronilor locali, pentru că ce îmi e Călinoiu, ce îmi e Ciurel, este acelaşi baronat, amândoi sunt pesedişti. Când Ponta a fost întrebat la Rovinari dacă se vor disponibiliza oamenii după alegerile prezidenţiale, el a spus că nu ştie, să fie întrebat directorul general despre acest aspect. Se cunoaşte foarte clar strategia. În mod categoric vor avea loc disponibilizări masive începând cu 2015, pentru că ei vor trebui să rentabilizeze Complexul, să-l aducă pe profit pentru a fi listat pe Bursă.

Rep.: Ce ar fi trebuit să facă domnul Victor Ponta pentru judeţul Gorj din postura de premier al Românie?

D.I.M.: Victor Ponta ar fi trebuit să vină cu un program concret în special pentru Gorj, ca să nu transforme judeţul pe timpul guvernării lui în judeţul foamei. Ar trebui să-l oblige conştiinţa de prim ministru, pentru că a ieşit de trei ori deputat cu votul gorjenilor. Mă aşteptam la o serie întreagă de investitori pe care să-i îndrepte spre Gorj, aşa cum a făcut acel incompetent prim-ministru Boc, dar care s-a ocupat de judeţul lui, de Cluj, pe care nu l-a lăsat să moară.

Rep.: Ponta este aşteptat din nou la Târgu Jiu pentru a participa la inaugurarea Mall-ului…   

D.I.M.: Domnul Ponta va veni în Gorj pe data de 15 octombrie şi ar fi bine dacă ar veni cu un program concret pentru amărâţii de tineri care nu au un loc de muncă, însă eu mă aştept să nu vină cu nici un program concret. Victor Ponta va veni doar ca să boteze ca naş suprem, pentru că naşii secunzii sunt Călinoiu şi Cârciumaru, acest Mall. De Mall avea nevoie acum judeţul Gorj, pentru că economie şi industrie are destul. Eu nu spun că e rău că a venit un Mall în Târgu Jiu, dar în acelaşi timp o serie de magazine alimentare, de materiale de construcţii îşi vor închide porţile. Nu se va face altceva decât să se ia banii de la familii de gorjeni, din care poate doi-trei membri lucrau în cadrul unui magazin, să se transforme în euro şi să se ducă în afara ţării.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: