Morega, un nou atac la Condescu

Deputatul Dan Ilie Morega l-a atacat pe liderul sindical aşa cum numai el se pricepe, Marin Condescu fiind acuzat de toate relele din Gorj. Nici apropiaţii săi nu au fost iertaţi, „locotenenţii” fiind consideraţi complici la comiterea relelor respective, datorită contractelor de circa 1000 de miliarde de lei vechi pe care le-ar fi derulat în minerit şi energie firmele lor în ultimii ani.

„Acest şarlatan, care a distrus sistematic judeţul cu locotenenţii lui, după 1990”, cam aşa şi-a început Morega tirada care l-a avut în vizor pe cel mai longeviv şi influent sindicalist din Gorj. Iar asta nu a fost tot, lui Condescu reproşându-i-se că nu mai umblă cu Jeepul folosit în anii trecuţi, unul asemănător cu al lui avându-l ca şofer în ultima vreme chiar pe deputatul Morega.

„Ia să spui tu Condescule cine ţi-a făcut cadou Mercedesul ML cu care umbli. Cum poate spune că umblă cu un asemenea Jeep şi e lider la minerii pe care îi dă afară?”, s-a întrebat ieri Morega. Deputatul, în stilul caracteristic, a cerut şi noi controale în minerit şi energie din partea instituţiilor de stat, în frunte cu Direcţia Naţională Anticorupţie. „Să se verifice firma fiicei sale”, a trasat deputatul indicaţie către procurori, în anii trecuţi DNA deschizând anchete inclusiv la Clubul de fotbal Pandurii, fără a descoperi însă vreo neregulă, în urma celor sesizate de parlamentar.

Morega spune că neregulile vor ieşi în curând la suprafaţă pentru că aşteaptă rapoartele finale ale controalelor efectuate de Fisc şi Garda Financiară, la cererea DNA, la Complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Condescu a fost indicat ieri şi ca proprietar al mai multor imobile despre care deputatul susţine că nu ar fi ridicate tocmai legal. Deputatul a promis şi că se va vedea cu ministrul economiei Ion Ariton, pentru a-l informa despre situaţia din minerit şi energie, asta în condiţiile în care ministrul este aşteptat săptămâna viitoare la Târgu Jiu. „Ministrul Ariton trebuie să se trezească la realitate. Pe Condescu nu-l interesează să fie specialişti buni la conducerea unităţilor, ci să fie unii care să-i facă lui jocul de clică”, spune deputatul.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: