Moșoiu: ”Bucătarii și ospătarii nu au ce căuta în Parlament”

Vasile Moșoiu, primarul PNL-ist din Drăguțești, îi numește pe primarii gorjeni care vor să candideze pentru deputați, ospătari și bucătari. Acesta îi atacă pe candidații la parlamentare susținând că nu au pregătirea necesară pentru a reprezenta zeci de mii de locuitori de pe un colegiu, în condițiile în care sunt primării care au în spate un electorat doar de 100 de votanți. Până acum și-au anunțat intenția de a intra în cursa pentru parlamentare primarii Marian Rotaru din Lelești, Ion Ciocea din Bustuchin și Ion Iordache din Turceni.

Bucătarii și ospătarii nu au ce căuta în Parlamentul României. Primarul Vasile Moșoiu din Drăguțești bate apropoul la primarii gorjeni care după doar un mandat sau două la primărie vor să candideze pentru parlamentare și să reprezinte zeci de mii de oameni de pe un colegiu. ”După 22 de ani toți ne chinuim cu legislația, începând de la constituție, de la legile care apar în România și nu le putem pune în aplicare. Consider că ar trebui, când vorbesc de CV, să fie unul profesional din punct de vedere al pregătirii. Parlamentul României nu mai poate fi condus de ospătari, bucătari, ci de oameni cu o pregătire intelectuală, ca să putem pune în aplicare legile și să putem pune în aplicare legile”, afirmă Vasile Moșoiu.

În Parlamentul României ar trebui să ajungă oameni cu un CV bogat, cu pregătire intelectuală, iar Moșoiu nu știe dacă actualii parlamentari au CV-ul adecvat pentru a emite legi în folosul țării și comunității locale. ”Eu consider că primarii ar trebui să aibă un suport, nu neapărat al primăriilor. Poate sunt primării care au în spate un electorat de 100 de votanți și ar trebui să reprezinte în jur de 40.000-50.000 de locuitori. Eu consider că ar trebui să ne facem stagiatura nu neapărat un mandat-două și în Parlamentul României, din punctul meu de vedere, ar trebui să ajungă oameni cu un CV bogat, pentru că trebuie să emită legi care să fie necesare comunității locale. Fiecare poate candida și pentru postul de deputat, senator. Ați văzut că am avut candidat și pentru postul de președinte al României din partea romilor”, spune ironic Moșoiu.

Moşoiu mai vrea două mandate

Acesta mai menționează că nu se simte pregătit pentru o candidatură la parlamentare, ci vrea să-și continue proiectele începute la primăria din Drăguțești. ”Nu. Dacă am venit cu un proiect nu am venit pe patru ani, ci pe opt, pe doisprezece ani și mi se pare normal că ar trebui să termin investițiile pe care le-am început în comunitate și după finalizarea acestora sunt mai mult inițiat spre sectorul privat”, afirmă acesta.

Cât despre colegiul său de partid, Ion Iordache, care și-a exprimat dorința de a intra în cursa pentru parlamentare, numai de bine. ”Din punctul meu de vedere, fiind colegi de partid și având o relație de prietenie cu primarul Iordache, dacă el consideră că este util pentru comunitate numai de bine. Dacă a ajuns la maturitatea politică încât poate să reprezinte un colegiu, din punctul meu de vedere îi urez succes”, mai menționează acesta.

RECAŢIE

Marian Rotaru, primarul din Lelești, care este decis să candideze pe funcția de deputat pe Colegiul I îi transmite lui Moșoiu că a terminat Dreptul și Economia. ”Eu îl cunosc pe Vasile de 20 de ani și nu știu la cine s-a referit când a spus asta. Poate a spus la nivel național pentru că vedeți câți neaveniți sunt în Parlament. Probabil nu îmi cunoaște CV-ul. Eu am terminat și Dreptul și Economia. Nu știu dacă el a făcut facultatea la timp”, spune Marian Rotaru.

DECLARAȚIE

”După cum am specificat le doresc succes, dar nu mai putem face simulări. Mi se pare normal că ar trebui ca o parte din parlamentarii care au fost să fie lăsați ca să vedem dacă mai pot face ceva în mandatul următor. Altfel, dacă tot facem încercări, de asta nici nu putem face performanță”, specifică Vasile Moșoiu.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: