Motiv de viol: o falsă moştenire de 3 miliarde de lei vechi

Declaraţii care au lăsat cu gura căscată ieri asistenţa într-o sală a Tribunalului Gorj la un proces în care un tânăr din Novaci este acuzat că a violat o fată de 14 ani din oraş. Cei doi stau pe aceeaşi stradă, la o distanţă de câteva sute de metri şi, evident, se cunosc bine. Dorel Gâlcă s-a ales însă cu cătuşe la mâini şi stă în spatele gratiilor încă din toamna anului trecut, după ce părinţii fetei l-au reclamat pe acesta pentru presupusele fapte pentru care instanţele de judecată au şi emis mandat de arestare preventivă pe numele său.

La audierile de ieri a fost prezentă şi mama lui Gâlcă, dar şi o vecină de pe stradă, ambele femei numai „de bine” nevorbind-o pe fata de 14 ani, cele două dând de înţeles că, de fapt, minora era cea interesată de o partidă de amor cu Dorel. La insistenţele avocatului suspectului, cele două au pus în discuţie şi un zvon care a circulat prin Novaci în toamna anului trecut. Astfel, conform celor declarate în faţa instanţei, tatăl lui Dorel a decedat anul trecut şi tot oraşul a vorbit atunci despre o asigurare de viaţă care i-ar fi adus acestuia daune de circa 3 miliarde de lei vechi. „Nimic mai adevărat”, a spus mama lui Dorel, femeia fiind însă convinsă că fiul său a fost ispitit de vecina de 14 ani doar pentru că era posibilă o „despăgubire” a acesteia cu o parte din banii care, de fapt, nu există.

Audierile au fost condimentate şi de o întrebare a avocatului suspectului, acesta neezitând să îl chestioneze pe un martor în privinţa felului în care arăta fata de 14 ani atunci când a întâlnit-o după presupusul viol. Avocatul a întrebat dacă minora era afectată sau, mai degrabă, obosită de partida de sex, martorul limitându-se că aceasta avea lacrimi pe obraz, nefiind însă vorba despre hohote…hohotele, de râs, e drept, fiind doar printre cei prezenţi în sală. Dorel Gâlcă a fost singur la părinţi, iar mama sa a menţionat ieri că după pierderea soţului anul trecut nu mai suportă să îşi vadă şi fiul în puşcărie pentru fapte pe care nu le-ar fi comis. La sfârşitul anului trecut completul de la Tribunalul Gorj dispusese eliberarea lui Gâlcă, dar Curtea de Apel Craiova a acceptat recursul făcut de Parchet chiar între Crăciun şi Revelion şi, astfel, tânărul a rămas pe mai departe în puşcărie.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: