Mugurel Dedu va fi operat la umăr

Unul dintre jucătorii care au arătat o creştere de formă şi de valoare constantă în acest tur, Mugurel Dedu, va lipsi cel puţin trei luni de la pregătire. Jucătorul acuză probleme la umăr după ultimul meci în care a evoluat, cel cu Gloria Bistriţa, la care a părăsit terenul accidentat. Medicii au decis că Dedu are nevoie de o operaţie la umăr pentru a se mai putea antrena. Mijlocaşul a luat deja  pauză în pregătire de aproximativ trei săptămâni şi nu va mai putea reveni pe teren mai devreme de trei luni. În cursul acestei luni este programat la operaţie recuperarea durând cel puţin o lună, abia după cantonamentul de iarnă al echipei putând reveni la pregătire.

Accidentarea la umăr a lui Mugurel Dedu la meciul cu Gloria Bistriţa s-a dovedit a fi mai gravă decât se aştepta staff-ul medical al echipei. Mijlocaşul va fi nevoit să se opereze pentru luxaţia umărului. Problema nu este însă una recentă, jucătorul având parte de o luxaţie asemănătoare la un antrenament după meciul de la Braşov şi mărturisind acum că şi atunci când juca la Vâlcea, unde a fost împrumutat sezonul trecut, avea deseori probleme de acest gen. „Când eram la Vâlcea mi se întâmpla foarte des să-mi sară umărul din articulaţie şi nu am dat mare atenţie. Se întâmpla să sară şi de trei ori pe zi. De câte ori cădeam sau făceam efort mai mare cu umărul îmi sărea. Acum am avut probleme după meciul cu Braşovul, la antrenamente dar am făcut pregătire cu durere. Ligamentele sunt slăbite şi de aceea am luat o pauză pentru a vedea exact despre ce e vorba”, a precizat jucătorul care se află acum acasă, aşteptând să se opereze. 

Trei luni de refacere

Medicul celor de la Pandurii, Ion Şerban, spune că problema lui Dedu nu se poate rezolva decât printr-o operaţie, decizia fiind deja luată de specialiştii care l-au examinat: „Face luxaţie de umăr foarte des şi mereu recidivează. Îi sare foarte uşor umărul din articulaţie şi nu poate fi tratată decât prin operaţie. I-am făcut o rezonanţă şi am văzut cum se prezintă articulaţia lui. Medicii care l-au văzut au decis că e nevoie de operaţie”.

Jucătorul a aflat deja că va efectua operaţia respectivă în cursul lunii decembrie la Bucureşti, programarea fiind deja făcută. “Este o problemă mai delicată în acest caz, se pare că s-a ales cu o sensibilitate a ligamentelor, dar şi cu o mică problemă pe os. Dedu se va opera pe 11 decembrie, atunci când se va întoarce medicul lui din Germania”, a explicat doctorul Şerban precizând că după intervenţie va urma o perioadă destul lungă, de trei luni, pentru refacere.

Dedu este al treilea jucător din lotul pandurilor care are probleme medicale, după Tremonti care s-a operat pentru o afecţiune a muşchilor inghinali la începutul acestui tur, făcând recuperarea în Brazilia şi Arrieta care are ruptură musculară şi se tratează în Spania.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: