Muncitorii unei firme din Vâlcea, cazaţi la biblioteca din Fărcăşeşti

Mai mulţi muncitori ai unei firme din Vâlcea au fost cazaţi în sediul bibliotecii din comuna gorjeană Fărcăşeşti în urmă cu câteva zile. Oamenii din localitate sunt deranjaţi pentru că autorităţile locale au luat decizia de a-i caza pe cei care se ocupă cu împădurirea fostelor zone miniere în acest imobil. Mai mult decât atât, nemulţumirea localnicilor mai vine din faptul că biblioteca a fost închisă. Primarul Dănuţ Bălu explică faptul că a fost de acord ca firma să-şi depoziteze uneltele, nicidecum să devină loc de dormit pentru angajaţi.

Biblioteca din Fărcăşeşti este folosită mai nou pentru cazarea unei echipe de muncitori din Vâlcea, care se ocupă cu împădurirea fostelor zone miniere. Oamenii din localitate sunt extrem de nemulţumiţi de atitudinea pe care autorităţile au manifestat-o faţă de un monument de cultură şi spun că cei care stau aici îşi întind pe la geamuri hainele murdare. Mai mult decât atât, oamenii nu se simt în siguranţă de când la ei în zonă au poposit angajaţii acestei firme. „Nu pot să dorm noaptea din cauza acestor oameni. Sunt mulţi şi poate ne ia satul cu totul. Nu avem siguranţă în aceste condiţii”, spune unul dintre localnici. Pe de altă parte, primarul Dănuţ Bălu spune că s-a dat o hotărâre de consiliu local prin care s-a luat decizia ca în acel imobil să fie depozitate uneltele muncitorilor.  De la finalul anului trecut autorităţile locale au hotărât ca biblioteca să fie mutată la şcoală, iar în actualul sediu să fie construit un cămin cultural, un fel de sală de nunţi. „Am hotărât ca acolo să fie depozitate uneltele. O să luăm măsuri în urma acestei sesizări”, a declarat primarul Dănuţ Bălu.

Cei din comună nu sunt de acord că a fost desfiinţată biblioteca din comună. „Noi nu avem treabă cu aceşti oameni că sunt veniţi şi ei pentru un ban. E păcat că unde avem monumentul în cinstea eroilor căzuţi, în loc de flori avem lenjeria intimă a acestor oameni”, mai spune unul dintre cetăţeni. Angajaţii din biblioteca s-au arătat foarte revoltaţi de întrebările jurnaliştilor, aceştia spunând că au venit la muncă.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: