Municipalitatea se luptă cu ciorile. Cine câştigă?

Primăria Târgu-Jiu a început lupta cu ciorile din Parcul Central. După ce în anii trecuţi parcul a fost transformat în câmp de vânătoare, autorităţile locale au găsit o altă soluţie. Cuiburile ciorilor vor fi distruse şi în felul acesta municipalitatea speră că păsările vor părăsi această locaţie.

Primăria încearcă şi anul acesta să stârpească ciorile din parcul Brâncuşi. În trecut, municipalitatea a apelat la ajutor unor vânători, pentru a împuşca păsările, însă această metodă nu a dat prea mari rezultate. Din dorinţa de a nu mai repeta această greşeală pentru în acest an reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au decis să distrugă cuiburile de ciori. S-a luat această decizie pentru că păsările s-au înmulţit foarte mult şi fac mizerie, iar angajaţii primăriei nu mai pot face faţă la curăţenie. „Acum în Parcul Central se distrug cuiburile de ciori. Am luat această hotărâre pentru că legea nu ne mai permite să le omorâm. În trecut am comis această greşeală şi acum încercăm să o reperăm dar nici să o repetăm. Sunt foarte mult şi fac mizerie. Angajaţii Primăriei spală băncuţele în fiecare dimineaţă, pentru ca târgujienii să le găsească curate când ies să se relaxeze, iar pe timpul zilei, sunt echipe care fac acelaşi lucru acolo unde este cazul”, a declarat Ramona Evulescu. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. „Sunt foarte sus şi asta ne incomodează. Dăm cam 50 de zi”, povestesc muncitorii.

Şi târgujienii care vin să se relaxeze în Parcul Central sunt deranjaţi de existenţa ciorilor care pe lângă faptul că fac zgomot fac şi mizerie „Sunt foarte multe şi fac prăpăd pe aici. Mizerie şi zgomot. Nu ai unde să stai pe o bancă câte o dată de mizerie. De multe ori plecăm şi cu hainele murdare. Nu au ce să le facă decât se strice cuiburile că aşa poate pleacă, astfel se luptă cu morile de vânt“, spun aceştia.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: