Muza care l-a inspirta pe Hanu a fost Cârciumaru

Dorin Hanu, primarul municipiului Motru, a luat exemplu de la Florin Cârciumaru, şeful său de partid, în privinţa obţinerii sporului de mobilitate. Hanu spune că acest spor l-au luat toţi primarii şi viceprimarii din Gorj, iar la Primăria Târgu Jiu sporul de mobilitate este inclus în contractul colectiv de muncă şi se încasează încă din anul 2004. 

 Peste 1 miliard de lei vechi din bugetul Consiliului Local Motru a ajuns în buzunarele edililor din localitate, Dorin Hanu şi Tudor Dobrică. Primarul spune că la Motru şi funcţionarii publici au obţinut sporul de mobilitate în baza unei sentinţe judecătoreşti. „Dacă nu ar fi aceste sporuri funcţionarii ar muri de foame, inclusiv primarul şi viceprimarul. Sporurile au fost câştigate în instanţă în luna mai a anului 2008, dar nu puteam să le plătim atunci pentru că nu exista prevedere bugetară. În prima parte a anului 2009, având o colectare mai bună la buget s-a plătit 90% din aceste sporuri. Apoi a apărut acea ordonanţă care ne obligă să eşalonăm aceste sporuri în perioada 2010-2013 şi ar mai fi de plăti 10% din bani”, declară Dorin Hanu. Această declaraţie vine la nicio luna de când primarul deplângea într-o conferinţă de presă faptul că nu mai are bani la buget din cauza problemelor din minerit.

Muza care l-a inspirat a fost Primăria Târgu Jiu 

Primarul municipiului Motru spune că aceste sporuri au fost încasate de toate primăriile din ţară. Hanu susţine că s-a inspirat chiar de la Primăria Târgu Jiu, unde primarul, viceprimarii şi angajaţii instituţiei beneficiază de spor de mobilitate încă din anul 2004. „La Târgu Jiu aceste sporuri se iau din 2004. Ei nu le-au obţinut prin instanţă, ci prin contractul colectiv de muncă. De aceste sporuri beneficiază inclusiv primarul şi viceprimarii de la Târgu Jiu. Sunt nişte sporuri pe care nu le-am descoperit noi. Muza care ne-a inspirat pentru a câştiga aceste sporuri a fost primăria Târgu Jiu”, a precizat primarul muncipiului Motru.
Primarul şi viceprimarul muncipiului Motru au câştigat printr-o sentinţă civilă din 14 octombrie 2008 dreptul de a primi sporuri de mobilitate în valoare totală de peste 1 miliard de lei vechi. Mai exact, Dorin Hanu a încasat 700 de milioane de lei vechi, iar Tudor Dobrică 370 de milioane de lei vechi, sumele reprezentând sporuri de mobilitate pe trei ani. 


Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: