Neaţă caută sponsor pentru deschiderea unui centru de dializă

Judeţul Gorj nu va avea curând un centru de dializă acută! Astfel, cei care suferă de insuficienţă renală acută trebuie să meargă in continuare la Craiova. Directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Gheorghe Neaţă, susţine că se aşteaptă o sponsorizare pentru  deschiderea unui astfel de centru.

În timp ce în Capitală centrele de dializă publice sunt închise rând pe rând din cauză că fondurile alocate de către Casa Naţională de Sănătate (CNAS) sunt insuficiente desfăşurării activităţii, la Gorj, conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu încearcă din răsputeri să redeschidă un centru de dializă acută. „În acest judeţ există doar centre de dializă cronică, respectiv centrul Polisano şi Braun. Ne dorim să deschidem şi un centru de dializă acută, dar pentru asta avem nevoie de un sponsor pentru a ne ajuta să achiziţionăm toată aparatura necesară dotării acestui centru” , a spus Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

În prezent cei care suferă de insuficienţă renală acută trebuie să meargă într-un alt judeţ. „Din păcate neexistând un centru de dializă acută în Gorj, bolnavii sunt trimişi la Craiova. Este o situaţie tristă, dar nu avem ce face. Sperăm să inaugurăm cât de curând un astfel de centru la Târgu Jiu”, a adăugat Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Cei care ar putea duce la bun sfârşit acest proiect de inaugurare a centrului de dializă acută sunt administratorii centrului de dializă cronică Polisano din Târgu Jiu, ei au promis directorului Spitalului Judeţean, Gheorghe Neaţă, că vor sprijini acest demers.

         

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: