Negocieri pentru extinderea Carierei Seciurile

Conducerea Carierei Seciurile începe luni negocierile cu proprietarii de teren care se află în zona în care ar trebuie să continue activitatea minieră, mai exact spre Olteț. Evaluatorul a făcut raportul cu privire la terenurile care trebuie cumpărate de la cetățeni și toți au semnat un acord prin care sunt deschiși la negociere.

Pentru că în zona Roșia de Amaradia s-a epuizat zăcământul de cărbune, Cariera Seciurile mută utilajele spre Olteț, acolo unde va fi noul front de lucru. Pentru acest lucru este nevoie ca unitatea minieră să cumpere teren de la cetățenii din zonă.

Un evaluator a făcut un raport cu suprafețele de teren din zonă și cel mai probabil de luni vor începe negocierile cu cetățenii. Vor rămâne fără terenuri aproximativ 32 de localnici care au diferite suprafețe pentru care vor primi între un euro și trei euro pe metru pătrat, în funcție de cultura care este în acele zone. „S-a făcut evaluarea terenurilor și de luni cei de la carieră încep să negocieze cu cetățenii. Noi le-am explicat care este situația și că  nu mai este front de lucru, iar ca să continue activitatea minieră în zonă trebuie să renunțe la terenuri. Ei au semnat și niște acorduri, iar de luni trecem la negocieri. Suma primită de fiecare proprietar variază în funcție de suprafață, dar și de cultură. De exemplu, la fânețe prețul va fi mai mic, pentru livezi și viță de vie va fi mai mult”, a precizat Liviu Cotojman, primar comuna Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: