Nevăzătorii au primit colindători şi au fost colindaţi

Membrii Asociaţiei Nevăzătorilor a avut ieri două motive de bucurie. Asociaţia a fost colindată de Ansamblul de Datini şi Obiceiuri „Tisa” din Tismana reuşind să aducă zâmbetul pe feţele nevăzătorilor. Tot ieri, elevul fotograf Florin Rotaru a dăruit copiilor nevăzători cadouri pe care le-a cumpărat cu banii strânşi în urma unei expoziţii de fotografie.

Cei 38 de colindători ai Ansamblului de Datini şi Obiceiuri „Tisa” din Tismana, secţia externă a Şcolii Populare de Artă, au colindat ieri toţi membrii asociaţiei nevăzătorilor prezenţi la sediu. Chiar dacă unii dintre membrii ansamblului aveau mai puţin de 5 anişori, aceştia au cântat din suflet cântece de Crăciun atât copiilor nevăzători cât şi adulţilor. „Am venit aici să colindăm pentru a le aduce şi lor o bucurie cu ocazia sărbătorilor şi am fost primiţi aşa cum se cuvine, conform obiceiului, cu cadouri”, a declarat Maria Corlan Mischie, instructorul ansamblului. Echipaţi în costume populare, copiii au interpretat colinde tradiţionale de Crăciun şi la sfârşit şi-au aşteptat binemeritatele cadouri. „Am venit să colindăm Târgu Jiul şi am venit şi aici la nevăzători”, a mărturisit o fetiţă de numai 4 anişori.

Asociaţia are aproape 2.000 de membrii dintre care 60 sunt copii care nu au văzut niciodată şi pentru toţi conducerea asociaţiei a făcut demersuri ca nici sărbătorile lor să nu fie lipsite de bucurie. „Eu şi colega mea am fost la Primărie şi la Consiliul Judeţean şi am obţinut pungi de cadouri cu napolitane, biscuiţi, Moş Crăciun de ciocolată, suc şi chiar şi pungi de paste oferite de Crucea Roşie. Suntem bucuroşi că putem să-i ajutăm şi noi pentru că sunt foarte mulţi care trăiesc doar din indemnizaţie şi mai au şi câte 5 copii, noi o să-i aşteptăm şi pe cei care nu au venit până acum şi în zilele următoare”, a declarat Victoria Saioc, directoarea Asociaţiei Nevăzătorilor, filiala Târgu Jiu.

Cadouri dintr-o expoziţie caritabilă

O altă bucurie pentru copiii nevăzători din oraşul nostru a venit şi din partea lui Florin Rotaru, cel care în urmă cu câteva zile a organizat o expoziţie cu propriile fotografii pentru a ajuta copiii nevoiaşi. Banii pe care Florin i-a obţinut în urma expoziţiei au fost folosiţi în scopul de a aduce un zâmbet pe faţa celor care nu au văzut niciodată cum arată Moş Crăciun.

„Am strâns aproape 3 milioane şi am reuşit să fac 10 plăsuţe cu cadouri pentru cei de aici. Sunt mândru că le-am adus un zâmbet pe faţă”, a mărturisit Florin. Şi părinţii copiilor cu astfel de probleme au fost încântaţi de gestul lui Florin şi spun că rar se mai întâlnesc tineri care să se mai gândească şi la alţii. „Este un gest foarte frumos, nu mă gândeam la aşa ceva, copilul meu are 16 ani şi nu a văzut niciodată”, a declarat mama unui băiat nevăzător. Florin Rotaru spune că abia s-a obişnuit cu obiceiul de aduce bucurie şi copiilor nevoiaşi şi deja se gândeşte la o nouă acţiune tot în acest scop.  

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: