Niciun cabinet stomatologic din Gorj nu asigură gardă pe timp de noapte

Târgujienii care au problemele dentare în timpul nopţii trebuie să rabde sau să se trateze cu calmante. Dacă au o urgenţă, gorjenii se pot prezenta la singurul cabinet stomatologic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă dar nu mai târziu de ora 15.00, pentru că atunci se termină programul.

La nivelul judeţului Gorj sunt 67 de cabinete stomatologice dintre care 42 sunt numai în municipiul Târgu-Jiu. În ciuda faptului că toate au contracte încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, niciunul nu asigură gardă pe timpul nopţii. „Niciun cabinet stomatologic nu asigură permanenţa. În Spitalul Judeţean de Urgenţă este un cabinet stomatologic de urgenţă şi unul de chirurgie buco-maxilo-facială, iar aici operează stomatologii când este nevoie, dar asta foarte rar”, a declarat Cosma Dumitrescu, Directorul Economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Soluţia: cabinetele particulare

Cabinet stomatologic de urgenţă este şi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă numai că nici acesta nu asigură permanenţa. Cei care au probleme dentare se pot prezenta la acest cabinet de luni până vineri în intervalul orar 8.00-15.00. Dan Angheloiu, este singurul medic care-şi desfăşoară activitatea la cabinetul stomatologic al spitalului dar din când în când mai are şi probleme personale şi lipseşte.

Ieri, medicul stomatolog nu a fost la cabinet pentru că tatăl lui a avut o problemă de sănătate şi a primit bilet de voie de la conducerea spitalului. „Nu asigură permanenţă pentru că este singur şi în plus salariul este foarte mic. Este singurul care a acceptat să lucreze în spital pentru că restul au cabinete particulare. Azi a lipsit, de fapt noi l-am învoit pentru că tatăl lui este grav bolnav şi omeneşte este să meargă sa-şi rezolve problemele pentru că oricui i se poate întâmpla ceva de genul acesta”, a motivat Constantin Pălivan lipsa medicului stomatolog.

Singura soluţie a târgujienilor atunci când au probleme dentare rămân tot cabinetele particulare pe timpul zilei, iar noaptea calmantele.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: