Nicolae Sarcină cumpără hipermarketuri în rate

Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină va duce marca succes şi în alte oraşe din ţară. Sarcină va cumpăra în rate mai multe hypermarketuri PIC. Societatea a închiriat deja două foste magazine PIC, cele din Piteşti şi Craiova, redeschizându-le sub brandul Succes.

Planul de reorganizare al PIC SA întocmit de PwC România, administratorul judiciar al societăţii, a fost aprobat de creditorii companiei şi confirmat de judecătorul sindic, astfel că patru dintre fostele hypermarketuri PIC vor fi achiziţionate de în rate lunare în următorii trei ani. "Hypermarketurile din Oradea şi Călăraşi vor fi redeschise în scurt timp sub brandul Succes, iar hypermarketul din Brăila, care nu a făcut obiectul actualei tranzacţii, ar putea fi redeschis mai târziu, sub sigla Succes sau o alta", se arată într-un comunicat transmis miercuri de PwC.

Planul permite recuperarea integrală a creanţelor salariale ale foştilor angajaţi ai PIC, precum şi a celor către bugetul public. De asemenea, planul permite principalilor creditori recuperarea completă a întregii datorii acoperite de garanţii reale, asigurând totodată creditorilor chirografari (negarantaţi) o rată de recuperare de 7% a creanţelor.

„Insolvenţa PIC a fost un dosar deosebit de complex, datoriile totale ale societăţii ridicându-se la 333,7 milioane RON către aproape 700 de creditori diferiţi (...)După o lungă perioadă de negocieri cu toate părţile implicate, am ajuns la un plan care valorifică in mod optim pentru creditori activele societăţii, redă circuitului economic fostele magazine PIC şi creează noi locuri de muncă.”, a declarat Marius Zidaru, Director, liderul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC România.  

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: