Noi demersuri pentru satul de vacanţă de pe Cheile Olteţului

Satul de vacanță din comuna Polovragi începe să prindă contur după ce în prezent se lucrează intens la sistemul de electrificare. Acesta era singurul inconvenient pentru ca cei care au concesionat terenurile să nu demareze lucrările de construire a căsuțelor sau pensiunilor.

Primăria Polovragi a concesionat încă de anul trecut în zona Cheile Oltețului nu mai puțin de 87 de locații în vederea amenajării unui sat de vacanță. Singurul motiv pentru care proprietarii nu s-au apucat de treabă a fost lipsa curentului electric, problemă care pare că și-a găsit finalitate. ”Acum lucrăm la sistemul de electrificare în satul de vacanță. În cel mai scurt timp, proprietarii de terenuri se pot apuca de construcții. Am concesionat 87 de locații dintre care 11 pentru pensiuni”, a declarat Ștefan Făsuescu, primarul din Polovragi.

Se pare însă că mult mai interesați să construiască căsuțe de vacanță sau pensiuni la Polovragi sunt oamenii de afaceri din București, Argeș, Prahova decât din Gorj. Satul de vacanță se întinde pe aproape șase hectare iar concesiunea a pornit de la 0, 60 de euro metrul pătrat. ”Mai trebui ca cei care au concesionat să vină să-și ia autorizațiile de construire și treaba poate demara. Valoarea proiectului de electrificare se ridică undeva la 18 miliarde de lei”, a declarat primarul din Polovragi.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: