NOROC: Ajutoare mai mari după ancheta socială

Aproximativ 70 de târgujieni vor primi subvenţii mai mari pentru căldură, în urma anchetelor sociale efectuate de reprezentanţii municipalităţii. Până în prezent, peste 900 de familii au fost vizitate la domiciliu de către echipele de control.

Primăria Târgu Jiu a efectuat peste 900 de anchete sociale la cei care beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei. Chiar dacă iniţial oamenii s-au speriat de controale, acestea s-au dovedit a veni în sprijinul familiilor cărora le-au scăzut veniturile. “Până în prezent, am efectuat 853 de anchete la familiile care îşi încălzesc locuinţa folosind gaze naturale şi 54 de anchete la familiile care folosesc combustibil solid. În urma controalelor, aproximativ 70 de cereri au fost modificate în favoarea beneficiarilor. Foarte multe persoane şi-au pierdut locul de muncă şi au rămas în şomaj. Oamenii nu ştiau că odată scăzându-le veniturilor trebuia să-şi modifice cererea pentru a putea beneficia de un ajutor mai mare”, a declarat Alina Toader, directorul adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Reprezentanţii municipalităţi spun că nu au depistate cazuri în care beneficiarii subvenţiilor pentru căldură să fie obligaţi a restitui banii primiţi. “Nu au fost depistate cazuri în care beneficiarii să nu fi fost îndreptăţiţi la plata ajutorului acordat de stat. Cred că acest lucru s-a datorat şi faptului că, la depunerea cererilor, am solicitat documente care să susţină corectitudinea celor declarate, un rol important avându-l adeverinţa eliberată de Serviciul Agricol doar proprietarului locuinţei”, a mai precizat Alina Toader. Până la sfârşitul lunii martie, Direcţia de Asistenţă Socială are de efectuat peste 4.000 de anchete sociale. În acest scop au fost constituite 15 echipe formate din câte doi inspectori, fiecare echipă având de realizat 400 de anchete sociale la domiciliul beneficiarilor.

NEREGULI

Anul trecut, în urma efectuării anchetelor sociale, au fost suspendate de la plată aproximativ 300 de dosare, cele mai multe nereguli fiind depistate la încălzirea cu lemne.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: