Noutăţile examenului de titularizare

Dascălii gorjeni nu au de ce să-şi facă probleme în privinţa modului de ocupare a posturilor titularizabile, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) care informează că şi anul acesta se va organiza examen de titularizare chiar dacă vor fi reduse posturi. Sunt însă şi noutăţi. Subiectele de examen vor fi transmise de către Minister ci nu vor mai fi făcute pe plan local. În schimb, sindicatele spun că acest examen va fi desfiinţat.

Conducerea IŞJ Gorj susţine că situaţia din învăţământ nu este aşa neagră cum se vehiculează. „Concursul de titularizare se va desfăşura ca şi în anii precedenţi pe un calendar stabilit prin ordinul de ministru la jumătatea lunii iulie. Condiţiile de participare sunt similare cu cei din anii precedenţi. Subiectele nu vor mai fi transmise de către Inspectorat ci de către Minister. Vor fi şi posturi pentru suplinitori însă doar pentru aceia foarte bine pregătiţi şi care vor obţine o notă mare la examenul naţional de titularizare“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Singura problemă este că vor fi scoase la concurs mult mai puţine posturi decât în anii anteriori. „Noutatea care nu aduce bucurie pentru viitorii candidaţi la concursul de titularizare este numărul mult mai mic de posturi comparativ cu anii precedenţi“, a mai precizat Gheorghe Mitescu.

Sindicatele ştiu încă altceva. Există totuşi posibilitatea să dispară titularizarea. „Nu ştim ce va fi, bănuim din surse colaterale că vor să desfiinţeze titularizarea în sistemul de învăţământ, vor să numească directorii de şcoli la propunerea consiliilor locale şi alte aberaţii pe care noi nu le agreăm”, a spus  Vasile Mija, preşedinte FSLI Gorj.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: