O nouă situație critică pentru UATAA Motru. ”Nu ne dorim falimentul!”

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru se află într-o nouă situație critică. Uzina riscă falimentul în cazul în care nu primește sprijin din partea Guvernului României pentru plata certificatelor de carbon, considerate în fiecare an o povară.

Uzina care furnizează apa caldă și agentul termic în municipiul Motru are un termen limită pentru achiziția certificatelor de carbon de anul trecut, acesta fiind 30 aprilie 2022. În total, UATAA trebuie să cumpere peste 95.000  de certificate de CO2. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că a făcut demersuri către Consiliul Județean  și Prefectura Gorj pentru a solicita o sumă de bani, însă nu a primit niciun răspuns.

”La ora actuală vorbim despre un număr de peste 95 de mii de certificate de carbon neachiziționate. Am reușit să cumpărăm abia 13.000, însă sunt destul de puține. Este o situație destul de grea, iar fără un sprijin din partea guvernului, nimeni nu va reuși să treacă peste această problemă. Mai este un timp foarte scurt, 30 aprilie. Nu avem niciun răspuns sigur. Momentan sunt doar discuții, dar sper să se ia o decizie cât mai repede. Dacă mai primim vreo amendă, această problemă va fi foarte gravă și nu știm ce șansă de funcționare mai există”, a spus primarul Cosmin Morega, la Radio Infinit.

Nu numai UATAA Motru, ci toate CET-urile din țară au ajuns într-o situație dramatică. ”Având în vedere că toate aceste CET-uri din țară au ajuns într-o situație destul de dramatică, sper ca guvernul să se gândească mai bine. Dacă nu se mai dorește funcționarea lor, este o altă problemă. Dacă am pune tot bugetul primăriei pe următorii 5 ani și tot nu am reuși să acoperim suma asta. Sunt datorii generate din anii trecuți, s-au adunat și penalități. De asemenea, prețul certificatului a crescut și el. Nu ne dorim falimentul”, a mai spus Morega.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: