NOVACI: Spitalul a închis toaletele ca să facă economie la apă

Lipsa apei continuă să creeze probleme Spitalului din Novaci. Dacă anul trecut pacienții de aici au primit apă la program, conducerea unității spitalicești a luat măsuri pentru remedierea  acestei situații și are rezervă de apă de aproximativ 30 de tone. Pentru a face economie, nu funcționează toate grupurile sanitare din spital. Fiecare salon are toaletă, însă nu funcționează decât un grup sanitar pe secție, pentru a nu se face risipă de apă.

Conducerea Spitalului din Novaci a investit aproximativ un miliard și jumătate în realizarea unor grupuri sanitare în fiecare salon. Investiția a fost finalizată, lucrarea recepționată, însă grupurile sanitare nu funcționează. Acestea nu au fost puse în folosință pentru a se limita consumul de apă. Noile grupuri sanitare, realizate după standardele europene, stau închise, în timp ce bolnavii folosesc o singură toaletă pe secție. „Noi avem grupuri sanitare în fiecare salon, dar nu sunt funcționale în acest moment, pentru a nu face risipă de apă. Noi deocamdată nu am avut probleme la spital cu apa, pentru că ne alimentăm de la rețea, dar dacă va fi nevoie punem în funcție bazinele în care avem o rezervă de aproximativ 30 de tone de apă și o folosim în caz de forță majoră”, a precizat Eufimia Dumitrescu , manager Spitalul din Novaci.

Și pompierii sunt afectați de lipsa apei

Efectele lipsei apei nu sunt doar la nivelul Spitalului din Novaci, ci și la Serviciul de pompieri care are de suferit din acest motiv. Autospecialele de intervenție se încarcă din râul care trece prin localitate, iar pompierii primesc apă cu cisterna. Și localnicii primesc apă după un program bine stabilit.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: