Nu au plătit şi au rămas fără apă

Zeci de familii din Târgu-Jiu au rămas ieri fără apă la robinete după ce societatea Aparegio a sistat apa pentru o datorie de 3000 de lei. Oamenii s-au văzut nevoiţi să care apă  cu bidoanele de la localnicii din cartierul vecin.

Societatea de distribuţie a apei în oraş ia măsuri drastice împotriva celor care nu îşi achită datoriile. Astfel, târgujienii se trezesc rând pe rând că nu au apă la robinet întrucât asociaţia de proprietari de care aparţin are datorii către Aparegio. Ieri a fost rândul locatarilor din două blocuri din zona centrală a oraşului să simtă pe pielea lor cum e să trăieşti ca în Evul Mediu. 

„Mă spăl cu propria urină"

“ O să mă spăl cu propria urină, eu ştiu că în primul rând apa este ceva vital. Nu accept să-mi oprească apa în condiţiile în care eu nu am restanţă la întreţinere. Am pus de mai multe ori problema să fim contorizaţi separat aşa cum suntem la gaze şi curent pentru că nu e normal pentru alţii să suferim şi noi. Nu suntem pe timpul lui Ceauşescu“, a spus Florian Cezar.

„Cumpărăm apă de băut, dar ce facem pentru baie şi mâncare, nici măcar o pompă nu e în zonă. O să stăm nespălaţi şi nemâncaţi ce să facem sau ne mutăm la ţară că acolo avem fântână“,  spune Gheorghe Make.

Şi şcolile au datorii

„Asociaţia 125 din Târgu-Jiu are o datorie de 3100 mii lei către societatea Aparegio. După ce au fost înştiinţaţi că vor fi debranşaţi s-au achitat 400 de lei. Apa va fi sistată până la achitarea întregii sume“,  precizează Ion Popescu, director Aparegio.

 Aparegio are de recuperat de la cele 207 asociaţii din Târgu-Jiu 14 miliarde de lei vechi iar de la agenţii economici 16 miliarde de lei vechi. Printre marii datornici se numără şi două colegii din oraş: Colegiul Naţional “Şpiru Haret, cu o datorie de 139.000 mii lei şi Colegiul Tehnic Numărul 2 cu o datorie de 101.000 mii lei.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: