„Nu îmi place mămăliga, Mie îmi place Europa Liga”

Versurile cântate pentru „poporul oltean” în urmă cu un an de Eric de Oliveira par acum dintr-o altă lume, pentru o altă echipă. Fix la un an de când Pandurii Târgu Jiu reușea să învingă în deplasare pe Hapoel Tel Aviv și să se califice mai departe în parcursul ce avea să ducă echipa noastră în grupele Europa League, fanii de pe malul Jiului trăiesc cea mai cruntă dezamăgire. La un an distanță formația noastră are aceeași problemă, numai că, în august 2013, pandurii lui Cristi Pustai luau bătaie la Piatra Neamț după un meci extrem de dificil susținut în Israel. Acum, elevii lui Petre Grigoraș au reușit să îi facă și pe puținii spectatori care mai veneau la stadion să regrete că și-au pierdut 90 de minute din viață pentru a trăi o asemenea dezamăgire generată, culmea, tot de cei de la Piatra Neamț.

Eșecul de la sfârșitul săptămânii trecute confirmă, din păcate, forma tot mai slabă pe care o are lotul Pandurilor, jucători de prestigiu care au evoluat aici până nu demult, Pintili, Chiricheș, Maxim sau Eric, fiind câteva exemple că „se poate”, dar și dovada că echipa din Târgu Jiu nu a ajuns anul trecut degeaba în Europa League. Din echipa care anul trecut făcea performanță în Europa și nopți albe și pline de bucurii suporterilor din Târgu Jiu lipsesc doar Eric și Cristi Pustai. În rest, ceilalți jucători sunt în continuare la Târgu Jiu și par mai împiedicați ca niciodată. Omul care îi mobiliza anul trecut, Marin Condescu, are acum probleme penale pentru care trebuie să stea departe de club o bună perioadă de timp de acum încolo. Cu sau fără probe, dar acuzat de fapte grave, Condescu a fost tras pe dreapta și odată cu el și echipa pare să își fi pierdut orice interes pentru orice punct pus la bătaie în orice meci disputat.

Pe dreapta par să fi tras benevol și politicienii care până mai anul trecut făceau ditamai tărăboiul cu privire la modul de cheltuire a banilor de la echipă, o echipă care avea, în schimb, performanțe, rezultate și suporteri. Acum toată lumea tace, iar Pandurii arată ca o mămăligă la care cu siguranță Eric nu se gândea în urmă cu un an, o mămăligă care și-a trăit momentul său de glorie de mult timp. Eșecurile de prezent vin parcă pliate pe intenția autorităților de a (nu) moderniza stadionul de la Târgu Jiu. Când echipa juca bine toată lumea vorbea despre un stadion nou și frumos, despre milioane de euro investite într-o nouă arenă sportivă. Acum doar prin campaniile electorale ni se mai prezintă schițe ale unor proiecte care sunt plimbate și prin alte orașe ale țării.

Lângă ele ar trebui pus însă și clasamentul cu locul pe care îl ocupa Pandurii acum un an și cu locul de acum din clasament. Echipa joacă lamentabil de luni bune, iar în aceste condiții e evident că un nou stadion nu mai prea are justificare la Târgu Jiu. În ritmul actual nu ar fi de mirare dacă anul viitor ar fi scoasă la vânzare instalația de nocturnă pentru că, într-o ediție de campionat în care retrogradează mai multe echipe ca niciodată, Pandurii își permite să ia bătaie pe teren propriu de la ultima clasată, în Liga secundă instalațiile de nocturnă fiind un lux inutil. Poate doar cineva cu aspirații ce nu trec dincolo de cel de „mămăligă” și-ar putea permite un asemenea lux…

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: