Nu vă mai botezați copiii!

Demontând cutume enervante, obositoare, îndobitocitoare și fără sens, încep prin a vă spune că nu o să-mi botez copilul. E așa ceva măcar posibil? E o opțiune? Vor arunca vecinii cu pietre în mine? Mă vor scuipa babele pe stradă? Va fi bolnăvicios? Nu va câștiga la loto? Va fi prost? Va ajunge un nespălat pentru că nu-l voi fi obișnuit cu apa de mic? Ziceți-mi sincer: o să-l bată Dumnezeu? Nu văd de ce-ar face-o, chiar dacă ar exista. Dumnezeu ar trebui să fie un tip ok, nu cred că stă să pândească părinți neascultători ca să le blesteme copiii. Iar dacă există unul dintre dumnezeii ceilalți, ca de exemplu Allah, iar eu îl fac ortodox devine chiar nasol, că Allah știm cu toții că nu-i cel mai tolerant tip. Deci, chiar și-n perspectiva creaționistă și religioasă, mai bine jucați la 0-0, părerea mea, faceți pe proștii, lăsați-o așa! Merge. Și nici nu-i mai îmbogățiți pe preoți, desigur.

Copilul meu va fi un copil de om, ca al oricărui om, n-am de gând să-i pun o etichetă atât de timpuriu și-aș prefera să n-o facă nici el, în anii ce vor urma. Rasismul pleacă din cristelnița aia plină pe jumătate cu apă și pe cealaltă cu superstiții, dacă stăm să ne gândim. Dacă toți am fi nebotezați și tratați din primul moment al vieții ca niște oameni egali, la fel ca restul oamenilor, am trăi într-o lume mai bună.

Dacă vreți să mă faceți religios, am o condiție. Să vă alegeți una dintre ele o dată pentru totdeauna, dacă puteți. Când o să se aleagă o religie convenabilă, care să-i împace și reunească pe toate cele 7 miliarde de oameni, chemați-mă și pe mine și arătați-mi unde să semnez. Cel mai probabil nu voi crede nici atunci poveștile cu învieri, dar cel puțin voi fi fericit că toți oamenii de pe Pământ sunt uniți prin ceva.

PS – nu e exclus să aleg calea ateismului și rebeliunii din lene, recunosc. În ultima vreme, am mulți prieteni care se agită să-și boteze copiii. Caută disperați biserici potrivite (?!) pe internet, se interesează de șpăgi, de cum trebuie să fie apa, de ce trebuie să zică popa, ce mașină trebuie să aibă nașii etc.. Sfinte Iehova! Nu, mersi. Dincolo, la atei, era mai ieftin.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: