O grădiniţă din Târgu Jiu a devenit „Şcoală Europeană”

Grădiniţa „Vis de copil” din Târgu Jiu este prima din Oltenia care a obţinut titlul de „Şcoală Europeană”, în urma unei competiţii la care s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Pe lângă certificatul „Şcoală Europeană-2013”, Grădiniţa „Vis de copil” a obţinut şi un premiu în valoare de 5.000 de lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

Grădiniţa „Vis de copil” a primit titlul de „Şcoală Europeană” în cadrul unei festivităţi de premiere care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Palatul Parlamentului, în prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale Remus Pricopie, a ex-ministrului Ecaterina Andronescu şi a reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Proiecte şi Comunicare. „Suntem prima grădiniţă din Oltenia care am primit certificarea de „Şcoală Europeană”. Bucuria a fost extraordinar de mare pentru colectivul de cadre didactice, pentru copii şi părinţi deopotrivă. Pentru noi, această reuşită este înzecită întrucât suntem un colectiv mic, cu doar opt cadre didactice, iar în ţară sunt şcoli şi colegii care au câştigat acest trofeu, dar numărul cadrelor didactice, al elevilor şi al părinţilor este impresionant de mare faţă de numărul mic al nostru”, a declarat Constanţa Teodorescu, directorul Grădiniţei „Vis de copil”.

Grădiniţa „Vis de copil” este cu program prelungit, cursurile fiind urmate de 120 de copii.

Sigla de „Şcoală Europeană” pe un sediu nou

Grădiniţa „Vis de copil” va funcţiona, începând din toamnă, într-un sediu nou după ce actualul imobil a fost revendicat de foştii proprietari. „Pentru că Primăria Târgu Jiu ne oferă un spaţiu nou, modern, dotat la cele mai înalte standarde, ne-am străduit şi noi să ne aducem aportul. Ne mândrim să punem sigla de „Şcoală Europeană” pe clădirea cea nouă”, a declarat Constanţa Teodorescu.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după mai multe criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor sau programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor sau programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi, proiecte sau programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2010-2013, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: