O nouă slujbă pentru aducerea ploilor

Zeci de localnici din Albeni au participat ieri la o slujbă specială, desfăşurată chiar pe malul râului Gilort, unde preotul din localitate s-a rugat la Dumnezeu pentru aducerea ploii. Disperaţi că de săptămâni întregi nu a mai picat un strop de ploaie, oamenii au fost cei care i-au cerut preotului să facă o astfel de slujbă, mai ales că s-au mai rugat şi în anii trecuţi şi atunci, spun ei, rugile le-au fost ascultate. Acum o săptămână, un alt preot din Gorj, din cartierul Bârsești, a ținut o slujbă pentru aducerea ploii dar fără rezultat.

 

 

Preotul Mihalache Şuncă şi oamenii care l-au însoţit la această slujbă specială l-au rugat pe Dumnezeu să le ierte păcatele şi să dea drumul norilor pentru a aduce ploaia mult aşteptată. Părintele a ţinut de dimineaţă slujba obişnuită în biserică, după care a mers cu oamenii pe malul apei, aflat la vreo câteva minute de mers pe jos. Pe un drum prăfuit, care nu a mai văzut apa de la începutul lui iunie, când ploile păreau atunci de neoprit, oamenii sau dus pe malul Gilortului şi şi-au pus toate speranţele în rugăciunile preotului.

„A făcut părintele nostru slujbă şi anul trecut şi a venit ploaia apoi. Credem, cum să nu credem că vine ploaia. S-ar putea să vină până diseară, aşa să ne ajute Dumnezeu”, a spus o localnică, în timp ce o alta a completat-o, declarând că doar de la Cel de Sus poate veni ploaia. „Tot bunul Dumnezeu o să ne aducă ploaia, că fără ploaie nu e apă, nu e viaţă. Nu vedeţi că totul se usucă din picioare. Fără mâncare să zicem că mai stai, dar fără apă nu poţi rezista”, a menţionat femeia.

Pe drumul parcurs de la biserică până la Gilort toate culturile păreau pârjolite. Acolo unde oamenii munciseră în primăvară şi îşi puseseră speranţele în ceva roade pentru toamna ce urmează, acum nu sunt decât nişte scaieţi, care încă se mai menţin verzi. „S-a uscat şi porumbul şi fasolea şi cartofii. Totul s-a uscat. Asta pentru că suntem răi şi l-am uitat pe Dumnezeu. La iarnă o să fie vai de mama noastră. Cine are bani o să cumpere, dar câţi dintre noi au bani ca să-şi permită să cumpere chiar totul?”, a spus o localnică.

 

Vor mai fi slujbe

 

Preotul Mihalache Şuncă le-a promis localnicilor, tot la cererea lor, că astfel de slujbe vor fi repetate şi în zilele ce urmează, în cazul în care ploile nu vor veni. El se bucură că oamenii îşi regăsesc credinţa, chiar dacă în condiţii dificile. „Ne aducem aminte de Dumnezeu doar când ne este greu, deşi îi putem mulţumi pentru tot ce ne oferă zi de zi. Discutam cu oamenii prin sat despre seceta aceasta şi despre ce se întâmplă în aceste zile, şi un om mi-a spus că trei locuri de porumb a semănat anul acesta. Pe toate le-a pus într-o duminică şi toate sunt acum vestejite. Nu trebuie să ajungem în situaţia aceasta de a fi pedepsiţi de Dumnezeu pentru păcatele pe care le facem. Cine vrea, are timp să se ostenească de luni până sâmbătă suficient”, menţionează preotul.

 

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: