O reapariţie târzie...

O reapariţie inedită şi aproape permanentă într-o emisiune TV cu audienţă a început să fie Viorel Cataramă. În mijlocul unei crize a liberalismului românesc, Cataramă a ieşit parcă din spuma mării, după ce ani de zile a părăsit scena politică, dedicându-se unor afaceri despre care n-a mai vorbit nimeni nimic. Cu păreri tranşante despre viaţa românească, cu soluţii la problemele nerezolvate de ani de zile, mi-a făcut impresia unui Băsescu în anii lui foarte buni. Este din ce în ce mai vizibil, din ce în ce mai colţos cu politicienii şi partidele pe care n-a ezitat să le numească structuri mafiote create pe interese comune. Ce să zic? Cam are dreptate!

Ce nu înţeleg acum este rostul apariţiilor lui televizate prin care-şi expune un discurs bine articulat, care prinde de minune la alegătorii obişnuiţi să se uite la televizor şi sa exclame: le-a zis-o! Liberal convins, cred ca ar fi fost mult mai de folos dacă ar fi avut disponibilitatea să se bata în propriul partid pentru ceea ce vrea sa ne spună din ce in ce mai des.

Aşa nu o sa reuşească decât sa ne spună ceea ce mulţi dintre noi ştiu deja. Sau poate ca nu vorbeşte pentru cei care ştiu, ci pentru cei care încă nu ştiu. Dacă arunci o privire in dreapta la potenţialii candidaţi la prezidenţiale, mai ca-ţi vine sa zici când  te uiţi la Cataramă că uite aşa un preşedinte ne-ar trebui! Nu ştiu ce mă face să cred ca liberalul Cataramă din generaţia liberalismului lui Patriciu nu are răbdarea necesară să se lupte în propriul partid pentru locul 1 şi se va mulţumi să ne dea câteva lecţii despre cum trebuie să se poarte şi sa vorbească un politician care nu accede la putere să se îmbogăţească, ci bogat fiind vine către putere... Păcat! Între Iohannis şi A ntonescu, un Catarama ar fi fost mult mai bun. Ce folos că revine mult prea târziu şi ne pune să alegem între Ponta şi Iohannis sau în cel mai bun caz între Ponta şi Antonescu...   

Spun asta pentru că liberalii, fuzionaţi sau nu cu democrat-liberalii, nu vor fi de acord cu alt candidat decât cel pe care-l va da partidul. Eu zic ca indiferent cum va fi maşinăria socialistă, va merge ca unsa, iar în teritoriu la butoane va fi tot Dragnea care are tot interesul sa-l propulseze pe Ponta la Cotroceni, pentru a-i lua locul în partid. Sa vedeţi atunci cum îi creşte pipota lui Călinoiu care se va simţi egalul chiriaşului de la Cotroceni. Păi are şi dreptate: el preşedinte, Ponta preşedinte, ce mare diferenţa!

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: