„O să-i votăm pe-ai noştri, că altora nu le pasă!”

Caravana electorală a Partidului Democrat Liberal a poposit ieri în comuna Drăgoteşti, împreună cu candidatul la Camera Deputaţilor pentru colegiul IV, Militaru Constantin Severus. Democraţii au străbătut până seara târziu satele Drăgoteşti, Corobăi şi Trestioara.

Localitate a cărei existenţă se bazează exclusiv pe industria minieră, comunitatea din Drăgoteşti s-a arătat îngrijorată de ştirile conform cărora mineritul urmează să se privatizeze, aşteptând cu spaimă reducerea locurilor de muncă din nou. Candidatul la Camera Deputaţilor, Severus Militaru, reprezentant sindical a peste 1000 de oameni la cariera Roşiuţa, a explicat oamenilor că ţările europene cu o industrie minieră dezvoltată au păstrat în patrimoniul statului sectoarele extractive şi energetice, considerându-le obiective de importanţă strategică şi că la fel ar trebui să procedeze şi statul roman. În contextual creat, el a prezentat strategia PD-L pentru minerit şi energie, strategie din care nu face parte privatizarea celor două sectoare, cel minier şi cel energetic.

Bilanţul nemulţumirilor întâlnite în satele din Drăgoteşti nu s-a dovedit a fi mult diferit de problemele celorlalte comune din zonă: locuri de muncă puţine, neacordarea la timp a titlurilor de proprietate, drumuri proaste, poluare provenită de la praful de cărbune, familii suferinde din cauza plecării celor tineri la muncă în străinătate. Oamenii ştiu că, dacă atât timp nu s-a făcut mai nimic, problemele lor nu se pot rezolva peste noapte, dar speră ca de data aceasta să trimită în Parlament oameni dintre ei, cărora să le pese şi să-şi dorească să-i ajute. „O să–i votăm pe-ai noştri, că altora nu le pasă”, a fost concluzia celor care au ascultat ieri, la Drăgoteşti, programul democraţilor pentru guvernarea viitoare.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: