„O să vă taie CEZ curentul“

Prefectul Ion Florescu i-a avertizat ieri pe edili, la o şedinţă publică, asupra faptului că furnizorul de electricitate, CEZ Oltenia, va sista în perioada următoare alimentarea cu energie dacă nu îi vor fi plătite facturile de către autorităţile locale din judeţ. Florescu nu a dat exemple, însă a menţionat că nu va interveni pentru nimeni pentru a se renunţa la eventuale întreruperi de alimentare cu energie, prefectul spunând că, recent, a fost pus în situaţia de a da telefoane "până la Bucureşti" pentru ca primăria dintr-o localitate să nu fie debranşată de la reţea.

"Raţionalizaţi consumul şi consumaţi doar cât vă ţine punga pentru că o să vă taie CEZ curentul. Am mai sunat până acum, au fost înţelegători, dar nu se va mai întâmpla aşa ceva. Verificaţi-vă banii, daţi dispoziţii să nu se consume fără rost curentul. Încă se mai văd becuri ziua aprinse, deşi suntem în plină criză. Asta e culmea, ne văităm că nu sunt bani, dar becurile merg ziua", le-a spus prefectul aleşilor atunci când le-a cerut să nu mai "uite" iluminatul public în funcţiune pe timp de zi.

Bîlteni: Drumul de ţară, iluminat seara şi dimineaţa

"Numai ce mi-a mai venit o factură de 60 de milioane la curent, dar nu am cu ce s-o plătesc. I-am dat pe salariaţi în judecată ca să le fie anulate sporurile, le-am luat din salarii, nu mai avem bani. Mă judec şi cu EMC Motru care, consider eu, ar avea să ne dea vreo 4 miliarde pentru folosirea terenului din Bujorăscu, dar e pe rol procesul. Cert e că bani nu mai avem. Cu 150 de milioane până la sfârşitul anului nu am nici măcar salariile cu ce să le plătesc, dar apoi facturile şi mai sunt şi altele neachitate. Datoriile sunt la vreun miliard de lei vechi, asta e realitatea", povesteşte Emil Taloi, edilul din Ciuperceni.

Primarul de la Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, afirmă, la rândul său, că a raţionalizat iluminatul public. El spune că are în comună peste 1000 de lămpi la reţeaua de iluminat public, în sate fiind aproape 100 de programatoare care opresc automat alimentarea cu energie între anumite intervale orare. Primarul declară că becurile se aprind doar la orele la care muncitorii care lucrează în minerit şi energie vin şi aşteaptă autobuzele în staţii, în rest, iluminatul public fiind oprit automat. "Am decis să lăsăm iluminatul public doar seara şi dimineaţa atunci când pleacă oamenii la lucru. În restul se stinge totul automat şi tot automat porneşte. Le-am cerut şi acum la început de an şcolar celor de la şcoli să nu mai risipească energia, mai ales acum cât e vremea bună şi e soare. Noi avem pompele de apă care au motoare mari consumatoare de energie, am acumulat datorii de vreun miliard de lei vechi şi sper să le plătesc în perioada asta următoare", spune primarul din Bâlteni.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: