Oameni care îşi duc viaţa cu nici 3 lei/zi

Prefectul Liviu Andrei a discutat la Bucureşti cu responsabilii Ministerului Sănătăţii despre posibilitatea suplimentării fondurilor necesare spitalului de psihiatrie de la Turceni. Bolnavii internaţi acolo au alocată cea mai mică sumă pentru o zi, respectiv 2,8 lei, Andrei fiind convins că banii respectivi sunt foarte puţini.

Prefectul a mers la Casa Naţională de Sănătate şi a discutat cu şefii acestei instituţii, obţinând promisiunea că fondurile pentru primele trei luni din acest an vor fi suplimentate, astfel încât să poată fi plătite şi salariile cadrelor medicale, dar şi hrana bolnavilor să fie îmbunătăţită. "Sunt fonduri foarte puţine pentru situaţia specială în care se află aceste persoane şi nu cred că nu putem găsi o posibilitate pentru a suplimenta aceste fonduri. Am promisiuni că lucrurile se vor rezolva. Oricum voi fi şi săptămâna viitoare la Bucureşti şi cred că, în cele din urmă, vom avea soluţia pe care ne-o dorim cu toţii", spune prefectul.

Andrei s-a întâlnit la Ministerul Sănătăţii cu secretarul de stat Cristian Irimie, cu care a discutat despre starea spitalelor din judeţ, dar şi despre starea de sănătate a gorjenilor. Prefectul a precizat că a purtat acele discuţii şi s-a informat din timp despre starea sistemului sanitar din judeţ întrucât ştie că anul acesta va fi realizată reforma în sănătate. Reforma presupune trecerea spitalelor la autorităţile locale, motiv pentru care prefectul se va întâlni în perioada următoare şi cu şefii unităţilor sanitare din judeţ, dar şi cu primarii şi viceprimarii care vor gestiona direct spitalele din Gorj.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: