Ofiţerul Păsărelu, liber ca pasărea cerului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a redat libertatea fostului şef din Gorj al Direcţiei Generale Anticorupţie, Mirel Păsărelu, implicat într-un accident rutier mortal pe raza comunei Padeş în urmă cu nici două săptămâni.

Ofiţerul de poliţie a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Craiova, dar a făcut recurs, iar demersul său a fost acceptat de instanţa supremă. Magistraţii de la Bucureşti au dispus chiar punerea acestuia de îndată în libertate. Decizia a fost luată pe 23 ianuarie, dar nu a fost publicată pe internet până a doua zi seara. Iniţial, pe 23, magistraţii spuneau că amână cauza, dar în aceiaşi zi au revenit şi l-au eliberat pe poliţist. În acelaşi timp, judecătorii au respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a fostului şef al DGA Gorj.

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu privire la inculpatul Păsărelu Dorin Mirel. În temeiul art. 1491 alin.12 Cod procedură penală, cu referire la art. 146 alin.111 Cod procedură penală, ia faţă de inculpatul Păsărelu Dorin Mirel măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 zile, începând din data de 23 ianuarie 2012 până la data de 21 februarie 2012, inclusiv. În temeiul art. 1451 Cod procedură penală raportat la art. 145 alin.11 Cod procedură penală, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme”, se menţionează în decizia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Rudele cred că va scăpa

Mirel Păsărelu a fost implicat în accidentarea mortală a unui bărbat de 45 de ani din comuna Padeş, accidentul având loc la Apa Neagră. Ofiţerul de poliţie a plecat de la locul evenimentului, rudele mortului spunând că există înregistrări video care probează că Păsărelu s-ar fi întors la locul accidentului pentru a se asigura că victima sa este moartă. Ulterior, acesta a plecat înspre judeţul Mehedinţi, a doua zi prezentându-se la Poliţia din Motru, unde le-a spus poliţiştilor că a văzut la televizor relatările despre accident, el trecând prin zonă şi fiind posibil să fi fost implicat în acel eveniment. Poliţiştii şi-au condus atunci colegul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, competent cu anchetarea cazului, iniţial procurorul dispunând anchetarea lui Păsărelu în libertate. A doua zi ofiţerul a fost reţinut, iar apoi Curtea de Apel a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, mandat care a fost anulat acum de instanţa supremă din România. Rudele bărbatului mort spun că nu au ştiut nimic despre punerea în libertate a poliţistului. „Noi am declarat de la început că cel care a fugit este un om mare, că unul mic nu îndrăznea să plece. Probabil că nu o să-i facă nimeni nimic şi legea nu o să se aplice pentru el. Păcat de fratele nostru care a murit la doar 45 de ani”, spun fraţii şi surorile celui decedat. Bărbatul mort avea o alcoolemie de 3,2 la mie, mult prea mare consideră rudele, care susţin că şi poliţistul ar fi putut să fie sub influenţa băuturilor alcoolice şi că din această cauză ar fi fugit de la locul accidentului.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: