Oprea, pe urmele lui Iliescu

Despre Gabi Oprea am mai scris aici. Gabi Oprea este generalul de izmene cu mărimea frunţii invers proporţională cu aceea a fuduliei. Lui Gabi Oprea îi place să fie şef. Şi chiar e. Încă de când am scris primele dăţi despre el am stabilit că acest securist prost, dar peste poate de descurcăreţ, este mintea limpede (vă daţi seama, ce blestem?) din spatele guvernului Ponta. Vicepremier şi responsabil cu ţinerea lui Victoraş în funcţia cea mare, pe post de marionetă care încasează loviturile grele, izmenarul-şef se bucură, din umbră, doar de beneficii. Unul dintre ele? Să meargă cu coloană oficială unde vrea izmana lui.

Marţi, în Bucureşti ploua de rupea, şi era un frig de 7-8 grade. Poliţistul pe motocicletă care conducea coloana oficială a lui Gabriel Oprea a derapat şi a căzut într-o groapă lăsată de dorei fix în mijlocul drumului. A murit la spital. Legea spune două lucruri: că doar preşedintele ţării, premierul, şefii celor două camere şi delegaţiile oficiale internaţionale au dreptul la coloană oficială, o dată. Şi că motocicletele nu se scot pe ploaie şi temperaturi sub 10 grade, a doua oară. Dar Gabi Oprea voia să ajungă undeva. Nu se cunoaşte exact unde anume, ancheta e încă în desfăşurare, dar, având în vedere locul unde s-a produs tragedia, s-a cam stabilit că nu mergea către serviciu. Eventual către servicii. Pentru că Oprea foloseşte coloana oficială pentru tot felul de fasoane personale, aşa cum vom descoperi în paragraful următor.

Legal vorbind, Oprea şi alţi miniştri se pot folosi de coloane oficiale doar în cazuri excepţionale. Doar că ei se folosesc mereu. Sub acoperirea anonimatului, mai mulţi poliţişti declară. Declaraţia numărul 1: ”Mereu ne aleargă. Oprea e şi singurul dintre toţi care merge cu peste 100km in oraş. Ştii ce cred? Că dacă eram eu la deschidere, eu muream, nu Bogdan”. Declaraţia 2: „Am prins mai mulţi miniştri. Dar pe Oprea îl ducem de la tuns, la masă, la întâlnirile cu colegii de partid, peste tot”. La curve mai lipsea să meargă cu girofarurile, acest semianalfabet care reprezintă cum nu se poate mai bine cine s-a ajuns în această ţară cu scara de valori cu curul în sus. Pe lângă Gabi Oprea, şi Puiu Iordănescu (amândoi sunt generali) pare un tip destupat şi modernist. Acum, că din cauza lui a murit un om, poate presa şi opinia publică îl ia mai acătări de guler pe acest ticălos. S-auzim de bine, deci!

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: