Opt sute de profesori luptă să devină titulari

Peste 800 de cadre didactice din Gorj s-au înscris anul acesta la concursul de titularizare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pune la dispoziţia lor circa 500 posturi în învăţământul preuniversitar.

Înscrierile pentru concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante sau rezervate în învăţământul preuniversitar s-au încheiat, în această perioadă desfăşurându-se inspecţiile speciale la clasă, care şi acestea sunt pe final. Câteva sute de cadre didactice s-au înscris pentru concursul de titularizare la unul dintre cele trei centre stabilite la nivelul judeţului Gorj. “Posturi titularizabile sunt 40, netitularizabile complete sunt 117 şi incomplete 251. Avem posturi propuse pentru continuitate cu nota cel puţin 7, care sunt în număr de 74. În total avem 231 complete şi 251 incomplete şi mai sunt şi trei posturi în litigiu. S-au înscris 838 de candidaţi”, a declarat inspectorul General Ion Işfan.

Proba scrisă a concursului de titularizare din acest an va avea loc în 30 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate în 5 august. Înregistrarea contestaţiilor se va face la ISJ Gorj în perioada 5 – 6 august, urmând să se transmită la centrele de evaluare, iar rezultatele finale vor fi anunţate în data de 8 august.

Concurenţă mare la învăţători

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, cele mai multe dosare depuse au fost pentru învăţători şi la disciplina educaţie fizică. “Sunt discipline unde concurenţa este foarte mare, cum este la educaţie fizică unde avem 107 candidaţi înscrişi, la română 78, la învăţători 110, la engleză 71, la educatoare 59, la matematică 40, la informatică 41. Pe de altă parte sunt specializări la care sunt foarte puţini candidaţi. De exemplu la psihologie 1, la chinetoterapie 1, profesor documentarist 2, la filozofie 4, la terapie educaţională 3. Sunt mai puţini specialişti pe aceste domenii”, a precizat inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practica/inspecţia specială la clasă. Pentru angajarea pe perioada determinată, candidaţii trebuie sa obţină minimum nota 5 la fiecare dintre cele doua probe.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: