Orzan: Grupul PDL va fi primul luat în calcul în cazul unei noi alianţe în CJ

PNL Gorj va avea începând de astăzi cei mai mulţi consilieri judeţeni din istoria partidului. Asta îi face pe liberali să se gândească la o nouă alianţă în Consiliul Judeţean. Ideea aceasta este tot mai mult luată în calcul mai ales după ce PSD a călcat pe bec şi l-a demis pe directorul liberal de la UEF Motru. Vicepreşedintele PNL spune că în cazul unei noi alianţe primii vizaţi sunt cei de la PDL.

Rep.: PNL are şapte consilieri judeţeni. Ce înseamnă acest lucru pentru partid?

Ghe.O.: Din istoria PNL am obţinut cel mai mare număr de consilieri judeţeni. Asta denotă că partidul are forţă aici, la Gorj, şi că nu suntem remorca nimănui, aşa cum au spus unii. Suntem al doilea grup din Consiliul Judeţean, iar asta înseamnă că avem un cuvânt de spus.

Rep.: Vă gândiţi să faceţi o nouă alianţă în Consiliul Judeţean?

Ghe. O: Având acest număr de consilieri putem privi lucrurile din alte perspective. E de la sine înţeles că, dacă situaţia o va impune, vom putea face noi alianţe. Să nu uităm că PNL trebuie ca la un moment dat să conducă această schimbare. În momentul de faţă, suntem cu PSD, dar asta nu înseamnă că vom merge cu ei la infinit şi necondiţionat.

Rep.: În cazul unei noi alianţe cu cine veţi merge?

Ghe. O.: Deocamdată n-am purtat discuţii cu alte partide politice. Rămâne de văzut să vedem cum va funcţiona colaborarea noastră veche. În varianta în care s-ar impune o nouă alianţă primul luat în calcul va fi grupul PDL din Consiliul Judeţean. Din grupul de consilieri PPDD nu ştim care e de dreapta, care e de stânga sau care e de mijloc. Cred că nici ei nu ştiu bine cum se poziţionează, dar noi?

Rep.: Ideea unei noi alianţe vine şi pe fondul demiterii directorului de la UEF Motru?

Ghe. O.: Am înţeles că partenerii noştri pun la cale o nouă alianţă în Consiliul Local Motru, iar dacă evoluţia este aceasta şi noi vom gândi mai dinamic ca până acum, iar lucrurile se pot accelera şi din partea noastră. Nu vom rămâne aşa agăţaţi. După părerea mea, înlocuirea domnului Cojocaru este clar o schimbare politică pentru că nu i s-a imputat nerespectarea unor condiţii din contractul de mandat. Mai mult, se doreşte înlocuirea sa cu un director care nu a făcut nimic. La sfârşitul săptămânii avem şedinţa Biroului Politic Judeţean şi atunci se va discuta şi acest subiect. Domnul Cojocaru va veni şi ne va explica exact ceea ce s-a întâmplat. Am înţeles că s-au făcut ilegalităţi acolo. Acţionarul majoritar ar fi trecut peste Adunarea Generală a Acţionarilor, iar lucrul acesta e foarte grav.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: