Orzan lasă găştile din PNL şi pleacă liniştit în concediu

În timp ce în sânul PNL Gorj taberele şi grupările devenite „libere” după părăsirea partidului de către Dan Morega îşi caută reprezentanţii pe care să îi arunce în lupta pentru şefia filialei, unul dintre potenţialii candidaţi, Gheorghe Orzan, îşi face liniştit planuri de vacanţă.

Nu şi-a ales încă o destinaţie, dar ştie, în schimb, că va candida contra lui Dian Popescu sau Ion Navlea, el spunând că nu se grăbeşte să intre oficial în lupta electorală internă, aşa cum au făcut contracandidaţii săi. În timp ce amicul său Radu Angheloiu dă de înţeles că vechile candidaturi depuse sau anunţate până la începutul acestei luni erau valabile dacă alegerile se ţineau pe 5 iunie, Orzan declară că din punctul său de vedere nu s-a schimbat nimic şi că el poate să plece la mare sau la munte ştiindu-se în competiţia electorală liberală.

„Eu am rodajul făcut, de ce să mă implic de pe acum? Colegii de partid mă ştiu de atâţia ani, iar pe criza asta mă preocupă mai mult firma mea şi, eventual, concediul pe care pot să mi-l iau oricând la cum merg afacerile. Pot să plec oricând, asta nu e problemă unde mă duc, pentru că nu m-am hotărât. Oricum luna viitoare văd încotro o apuc. De candidatură nu sunt foarte preocupat pentru că, repet, cei din PNL Gorj mă ştiu de atâta vreme. Graba strică treaba, iar eu nu am motive să mă grăbesc. Îi las pe cei care n-au ce face să speculeze cât şi ce vor pe marginea candidaturii mele sau a lui Radu Angheloiu, eu vă spun că voi candida şi veţi vedea că aşa va fi”, spune zâmbitor Gheorghe Orzan.

Susţineri pentru Dian Popescu

În timp ce „candidatul puciştilor” îşi face planuri de concediu, liderul organizaţiei municipale Târgu Jiu, Dian Popescu, munceşte din greu pentru a câştiga bătălia în care a intrat în mod oficial primul. Aproape zilnic diferiţi fruntaşi din teritoriu îşi anunţă susţinerea pentru acesta, Popescu având deja în spate experienţa candidaturii de la municipiu, unde însă nu a avut un contracandidat, aşa cum se întâmplă la organizaţia judeţeană. Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, fosta candidată Iuliana Iliescu de la Prigoria, sau, mai nou, consilierul municipal Dorin Taşcău, sunt de partea lui Dian Popescu, sprijinul venit pentru acesta de la Taşcău fiind acordat în condiţiile în care PNL Târgu Jiu are doi consilieri municipali.

Aceştia sunt Ion Navlea şi Dorin Taşcău, cel din urmă hotărând să îl susţină pe Popescu, nu pe colegul său consilier. Lista este completată de şefi de organizaţii din judeţ, dar şi de Virgil Drăguşin, fost candidat pentru un post de deputat din partea filialei, el considerând că Popescu reprezintă soluţia de echilibru pentru conducerea PNL Gorj.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: