Mobilizare generală în Albeni pentru curăţenia de primăvară

Primăria Albeni a dat startul curăţeniei de primăvară la nivelul localităţii. Planul autorităţilor este ca fiecare zonă din comună să arate impecabil în preajma sărbătorilor pascale. O atenţie deosebită se va acorda albiei Gilortului, în acţiunile de ecologizare urmând a fi implicaţi şi elevii Şcolii Gimnaziale. De asemenea, se poartă discuţii cu cetăţenii pentru ca fiecare să înfrumuseţeze spaţiul din faţa porţii.

Autorităţile locale de la Albeni i-au pus la treabă pe beneficiarii venitului minim garantat. În aproape toată comuna curăţenia de primăvară este în plină desfăşurare. Potrivit primarului Dumitru Cornea Victora, în perioada imediat următoare vor fi implicaţi în această campanie şi elevii de pe raza comunei. „Prin Hotărâre de Consiliu Local am aprobat planul de măsuri pentru înfrumuseţarea comunei, cu o mobilizare generală la capitolul curăţenie. Vor fi implicaţi asistaţii social, potrivit Legii 416/2001, precum şi elevii din localitate. O atenţie deosebită o vom acorda acţiunii de curăţare a albiei Gilortului, copiii participând şi în anii trecuţi la activităţi de acest gen”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul de la Albeni.

Autorităţile au purtat deja discuţii cu cetăţenii pentru a-şi face curăţenie în faţa porţilor. În măsura în care au posibilităţi financiare, oamenii sunt rugaţi să-şi vopsească gardurile şi pomii din faţa casei. „Purtăm discuţii cu cetăţenii vizavi de curăţenia pe domeniul public, în afara gospodăriei, curăţirea rigolelor, toaletarea arborilor de pe domeniul public, văruirea pomilor. Oamenii au înţeles că trebuie să acorde o atenţie deosebită curăţeniei de primăvară, mai ales că se apropie sărbătorile pascale”, a precizat primarul Dumitru Cornea Victora. În sarcina autorităţilor locale intră şi întreţinerea construcţiilor existente, repararea şi zugrăvirea periodică a acestora; curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor; precum şi prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi să depoziteze reziduurile menajere şi gunoaiele numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: