Pandurii ar putea juca fără bani la Motru sau Rovinari

Marin Condescu e convins că terenul din incinta stadionului va reveni în curând în administrarea clubului Pandurii, așa cum era pe vremea fostei arene. Fostul preşedinte se bazează pe faptul că Pandurii va prelungi contractul de comodat pe care îl avea pe 15 ani cu Primăria Târgu Jiu, dar nu a putut folosi terenul decât timp de zece ani.

În 2014, vechiul stadion a fost demolat, dar s-a păstrat suprafața de joc, instalația de încălzire subterană a gazonului și pista de atletism, care fuseseră montate din banii clubului Pandurii încă din anul 2011. Ulterior, s-a făcut și stadionul nou, ridicându-se noi tribune, vestiare şi corpuri administrative, prin fonduri de la CNI, iar motivul construirii unei noi arene la Târgu Jiu a fost consemnat în toate documentele care au precedat acordarea acestei investiţii ca fiind performanțele echipei de fotbal Pandurii, care în 2013 devenea vicecampionă a României și evolua în Europa League.

Cei de la Pandurii au investit milioane de euro în stadion şi terenurile de antrenament în baza contractului de comodat semnat pe 15 ani cu Primăria Târgu Jiu dar s-au bucurat de terenul amenajat doar zece ani, pentru că din 2014 până la finalul lui 2019 nu au putut juca pe teren.

Acum primăria cere celor de la Pandurii să plătească dar principalul creditor al clubului spune că echipa nu se va mai muta de la Târgu Jiu. „Am putea juca gratis la Motru sau Rovinari, dar Pandurii nu va pleca din oraș, fiindcă aici e casa noastră. Mai mult, înainte de alegeri, primarul declara prin presă că Pandurii va juca gratis pe noul stadion sau pe o sumă modică de 1 leu. Nu avem nimic împotrivă să joace și alte echipe, atâta timp cât plătesc chirie, dar Pandurii nu poate fi supusă la plată.

Avem deja un proces, prin care cerem ca stadionul să revină în administrarea clubului Pandurii, cum era până înainte să se demoleze cel vechi”, a declarat Marin Condescu pentru Liga2.ro.

În vara anului 2020 edilul din Târgu Jiu spunea că Pandurii va putea juca, în continuare, pe noul stadion Municipal dacă va plăti o sumă modică, de un leu, pentru fiecare meci disputat.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: