Pandurii au dat lovitura pe Cluj Arena

Uite că se poate şi aşa! Pandurii lui Grigoraş au reuşit să câştige un meci pe teren străin în ciuda faptului că ocaziile mari au aparţinut gazdelor. Clujul a ratat însă incredibil prin Grozav şi Tony iar Voiculeţ a marcat cu 10 minute înainte de final pentru a treia victorie în deplasare a pandurilor.

 

U Cluj – Pandurii 0-1 (0-0), Stadion „Cluj Arena”, spectatori 4.000.

A marcat: Voiculeţ (min. 79).

U Cluj: Bornescu – D. Popa, Pele (Adrudan, min.57), Szukala, Mendy – Cristescu (Boştină, 69’), Hoban, Păcurar – Cojocnean, Tony (Drăghici, 75’), Grozav. Antrenor: Claudiu Niculescu.  

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Cardoso, Rada (Batin, 75’), Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim (Cristea, 54’), Lemnaru, Ibeh (Al. Grigoraş, 42’). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Păcurar (min. 86 şi 88) / Unguruşan (91’).

Cartonaşe roşii: Păcurar (88’).

Arbitri: Cătălin Buşi, Fl. Păunescu, N. Megheşan.

 

Le mai zâmbeşte şi lor norocul

Grigoraş nu şi-a menajat niciuna din piesele de bază la Cluj. Doar vroia să îmbunătăţească palmaresul mediocru din deplasări (doar 2 victorii până sâmbătă) şi, totodată, să egaleze Clujul în clasament. Locul 6 în clasament aduce totuşi câteva sute de mii de euro în plus faţă de locul 8. Pandurii au pus stăpânire pe meci încă din primele minute şi le-au ascuns perfect mingea celor de la Cluj. Posesia (61% la final) nu le-a adus însă şi ocazii mari, doar şuturile lui Ibeh, Nistor sau Maxim dându-i ceva emoţii lui Pepe Bornescu. Cu un joc apatic, Clujul a ratat marile şanse ale primei reprize. Pele a lovit însă greşit cu capul la o ieşire pe centrare aiurea a lui Mingote iar Grozav a nimerit doar bara din câţiva metri după o superbă acţiune individuală chiar înainte de pauză. Scenariul s-a repetat şi după revenirea de la cabine. Pandurii au tras la greu spre poartă (de 25 de ori) dar au nimerit rar ţinta. Cristea şi Grigoraş au testat vigilenţa lui Bornescu dar clujeanul a fost la post. Trupa lui Niculescu a mai ratat o şansă uriaşă prin Tony (min. 54), nigerianul trimiţând pe lângă cu poarta goală în faţă! Ocazia a fost răzbunată de Voiculeţ, decarul pandurilor reuşind să dea lovitura în minutul 79 cu un şut perfect plasat din interiorul careului. Batin putea securiza victoria dar a ratat de două ori, singur cu Bornescu. Obişnuit cu ratările, Batin a avut şi ghinion la aceste ocazii, ce-i drept. Până la final, Păcurar a cedat nervos şi a luat două galbene la foc automat iar ultima ocazie i-a aparţinut lui Grozav care a nimerit însă doar plasa laterală după o bâlbâială a lui Unguruşan şi Cardoso. Punctele au mers astfel la Tg Jiu iar trupa lui Grigoraş a egalat Clujul în clasament, 42 de puncte ambele. A fost totodată şi primul eşec al lui Claudiu Niculescu din postura de antrenor.

Grigoraş: „Am jucat slab”

 

Grigoraş nu era foarte fericit la final în ciuda victoriei echipei sale. Antrenorul pandurilor a admis că a avut şansă, ceva ce i-a lipsit la partida din etapa trecută de la Mediaş. „Am câştigat pe un fond de joc foarte slab, sper să ne revenim până marţi, când jucăm cu Sportul, altfel va fi rău. Am făcut doar zece la sută, pentru că a fost o întâmplare fericită, dar eu sunt fericit doar când echipa joacă. La Mediaş am jucat mai bine şi am pierdut, aici am jucat prost şi am câştigat. Şansa noastră a fost că "U" Cluj nu a avut o formă bună”, a spus Grigoraş care nu a uitat să-l consoleze pe noul coleg de breaslă, Niculescu. „Niculescu nu trebuie să fie îngrijorat, pentru că vor mai urma înfrîngeri în carieră, e abia la început, trebuie să-şi continue munca”. „A venit din păcate şi acest moment, era inevitabil. Dezamăgirea mea este că a venit la un meci acasă. Important e acum cum vom gestiona momentul. Sunt supărat şi de rezultat şi de joc, îmi asum responsabilitatea pentru acest eşec, e doar vina mea. Jucătorii au dat totul. Bine că a venit acest duş rece acum, urmează meciuri din trei în trei zile. Merg la Dinamo să câştig. E un meci special pentru noi”, a declarat şi Niculescu înaintea dueleului cu echipa sa de suflet, Dinamo.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: