Pandurii au defensivă de fier

Cunoscută ca o echipă ofensivă, Pandurii a surprins în ultimele etape. Două victorii identice cu 1 la 0 plus două remize albe, una în Cupă și una în campionat au transformat Pandurii într-o echipă cu defensiva de fier. Practic, Mingote are parte de 390 de minute de invincibilitate iar gorjenii nu au încasat niciun gol în toată luna octombrie!

Ultimul gol primit de panduri a fost tocmai pe 30 septembrie, la egalul 3 la 3 de la Târgu Mureș. De atunci trupa lui Grigoraș a jucat 3 meciuri în campionat și unul de 120 de minute în Cupă, toate cu zero în dreptul golurilor primite. Astfel dintr-o echipă care-i speria pe toți cu potențialul ofensiv, Pandurii a ajuns să aibă o defensivă de laudă chiar și fără aportul lui Chiricheș în ultimele etape.

Locul 4 e de conjunctură

În ciuda startului nesperat de bun de sezon, Grigoraș încearcă tot posibilul să-și țină jucătorii cu picioarele pe pământ. După egalul cu Sportul, gorjenii au rămas pe locul 4, la 5 puncte de liderul Dinamo. ”Normal că sunt supărat că nu am reușit să înscriem cu Sportul deși am avut om în plus pe final dar una peste alta nici un rezultat de egalitate nu este rău. S-au referit bine cei care au spus că ne văd în cupele europene în viitor. În viitor dar nu se știe când, anul ăsta, la anul sau peste 2-3 ani. Deocamdată suntem conjunctural acolo, avem un obiectiv bine stabilit, clasarea în primele 10 iar acum suntem multe peste obiectivul stabilit. Suntem realiști și știm cine suntem. Locul ocupat acum și numărul de puncte nu este suficient deocamdată. Suntem totuși în grafic dar mai sunt multe etape și trebuie să fim constanți în joc și rezultate”, a spus antrenorul pandurilor

De pe Old Trafford pe Municipal

Mai în glumă mai în serios, pandurii vor vedea în această săptămână cât de aproape sau departe sunt de nivelul lui Manchester United. Gorjenii joacă duminică cu Oțelul Galați pe teren propriu dar până atunci, campionii lui Dorinel Munteanu au programată miercuri o vizită pe Teatrul Viselor, ”Old Trafford”, super stadionul echipei lui Alex Ferguson. ”Sper ca până duminică, atunci când vom juca împotriva campionilor de la Oțelul să arătăm altfel, puțin mai bine. Revin și 2-3 jucători de bază și sper să putem da o replică pe măsură campioanei. Oțelul e o echipă care în ultimul timp a avut și rezultate și va veni la noi după un meci pe un stadion fantastic, la Manchester United. Asta poate le va da, cine știe, o forță de luptă mult mai mare”, crede Grigoraș.

”Nu cred că putem fi o surpriză atât de mare cum au fost Unirea Urziceni sau Oțelul în ultimele sezoane. Sincer nu cred. Mă consider un antrenor realist, știu ce antrenez, știu care sunt posibilitățile. Dar orice loc ocupat mai sus în clasament decât cel propus ar fi o mândrie”

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: