Pandurii au luat bătaie şi au pierdut şansa calificării!

Pandurii erau ca şi calificaţi în Europa League dacă băteau Braşovul. Eliminarea lui Rusu, gafele de începător ale lui Mingote, dar şi tactica ulta defensivă gândită de Pustai pe final i-au costat scump pe panduri! „Stegarii” au presat încontinuu în ultimele 20 de minute şi au primit recompensa prin golurile lui Popa şi Machado din final.

Pandurii Târgu Jiu – FC Brașov 2-3 (1-1), Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 3.500

Au marcat: Nistor (min. 45+1), Viera (50) / Tătar (7), Popa (88), Machado (90+4)

Pandurii: Mingote – Rusu, Viera, Mamele, Vlad – Anton – Nicoară (min. 63, Băcilă), Nistor (min. 82, Rada), Răduț, Ibeh (min. 46, Voiculeț) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.

FC Brașov: Marinescu – Vagner (min. 76, Enceanu), Oltean, Machado, Velayos - Madeira, Mateiu – Tătar (min. 57, Buga), Dias, Popa – Danquah (min. 46, Batin). Antrenor: Adrian Szabo.

Cartonașe galbene: Anton (min. 10), Rusu (20 şi 55), Nicoară (44), Nistor (75), Mamele (84), Răduț (87) / Tătar (25), Madeira (62), Machado (63), Batin (69)

Cartonaș roșu: Rusu (min. 55)

Arbitri: Cristian Balaj – Aurel Oniță, Ciprian Danșa.

Pandurii îşi menţin locul 2 doar printr-o conjunctură. Petrolul şi Astra au remizat în meci direct, scor 1-1, aşa că Nistor şi compania au în continuare prima şansă la un loc de Europa.

Mingote şi Rusu, vinovaţi !

Pandurii au început în atac meciul cu o echipă care fusese în grevă cu o zi înainte şi care abia făcuse deplasarea la Tg-Jiu. Toate atuurile erau de partea gorjenilor în faţa unui Braşov fără obiectiv pe acest final de sezon. Cu toate astea, „stegarii” au dat lovitura la chiar prima ocazie. Tătar a trimis mingea printre picioarele lui Mingote după ce portarul portughez respinsese şutul lui Popa. Braşovul s-a retras în apărare iar singurul „motor” funcţionabil al pandurilor, Nicoară, a scos un penalty după un contact cu un fundaş advers. Deşi Nicoară a vrut să execute tot el lovitura, Anton a câştigat bătălia, dar şi-a bătut joc de penalty, permiţându-i lui Marinescu să respingă. Pandurii pedalau în gol, fără pic de coerenţă la mijloc, dar au fost salvaţi de execuţia norocoasă a lui Nistor, şut deviat de la 25 de metri, chiar înainte de pauză. Gorjenii au revenit decişi de la cabine, dar Matulevicius a ratat uluitor în două rânduri! Nu a mai contat pentru că de la cornerul următor, Viera a făcut 2-1 cu o lovitură perfectă de cap. Totul părea să revină la normal, dar Rusu a comis-o 5 minute mai târziu! Fostul fundaş al Braşovului a avut o intervenţie întârziată şi a primit al doilea galben de la Balaj. Pandurii au făcut pasul înapoi iar Braşovul a simţit miros de „sânge”. Ultimele 15 minute au fost de coşmar. Enceanu a ratat egalarea în două rânduri, Mateiu nu a fost nici el mai inspirat în timp ce Velayos a irosit o lovitură liberă. Pustai a mutat ultradefensiv, cu al treilea fundaş central, Rada în locul tehnicului Nistor iar totul s-a prăbuşit ca un castel de nisip. Cu largul concurs al lui Mingote. Portughezul s-a plasat greşit la o lovitură liberă bătută de Popa de la 30 de metri iar mingea s-a scurs inevitabil în poartă după ce lovise şi bara pe drum. Eroare uluitoare din partea unui portar experimentat. Pandurii sperau să scoată măcar un punct, dar după ratările succesive ale lui Batin, a venit lovitura decisivă. În chiar ultimul minut de prelungiri, Machado a înscris superb cu capul iar punctele au mers spre echipa fără pretenţii şi cu salariile neplătite de 3 luni. Nu la cea cu banii la zi şi cu vise de Europa.

„Simt o mare frustrare, nu se poate să pierzi în ultimele minute după ce ai condus! Ne trebuie victorii în ultimele două meciuri ca să prindem Europa League.”

Cristi Pustai

4 – jucători vor lipsi la Chiajna, suspendaţi: Anton, Rusu, Nicoară şi Nistor.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: