Pandurii continuă să recupereze bani de la foştii asociaţi

Clubul Pandurii continuă procesele cu foștii membri asociați cărora li se cer noi sume de bani, penalități și inflație pentru contribuții din anii anteriori, dar și banii cu care s-au angajat să susțină echipa pentru a ieși din insolvență, în planul de reorganizare. Potrivit fostului preşedinte Marin Condescu doar din penalităţi şi inflaţie Pandurii ar mai avea de recuperat un milion de lei.

Pandurii Târgu Jiu a încheiat colaborarea cu membri asociaţi care au solicitat părăsirea clubului de tradiţie al oraşului, dar nu şi seria de procese pentru a recupera banii datoraţi de asociaţi.

Acestora li se cer acum noi sume de bani pentru contribuţiile cu care CEO, CJ Gorj şi Primăria Târgu Jiu s-au angajat că vor scoate clubul din insolvenţă atunci când au solicitat intrarea în insolvenţă

Asociații au semnat documentele de la intrarea în insolvenţă a echipei angajându-se atunci, în 2017, că vor vira anumite sume de bani anual pentru ca echipa să se reorganizeze.  Principalul creditor şi fost preşedinte la Pandurii, Marin Condescu, a precizat că lucrurile stau bine pentru echipă din punct de vedere financiar.

„Viitorul clubului sperăm că va fi unul bun. Cu resursele financiare care nu au fost virate de către membri asociaţi care au ieşit acum din asociere, ei vor plăti pentru perioada 2018 – 2022, iar lucrurile, din punct de vedere financiar stau bine. Sperăm să reuşim şi cu tot ce s-a contestat la tabelul definitiv de creanţe şi să înceapă plăţile din ratele către cei care sunt înscrişi la masa credală”, a spus fostul preşedinte la Radio Infinit.

Condescu a precizat că mai sunt şi alte procese cu asociaţii pentru plata penalităţilor de întârziere a plăţilor şi pentru plata inflaţiei: „Mai sunt procese cu asociaţii, cel prin care vor fi obligaţi să plătească penalităţile şi inflaţia pentru ceea ce au avut de plătit, pentru că se plăteşte separat. Procesul este pe rol şi are termen în mai. Pentru sumele care au fost obligaţi să le plătească, inclusiv USMO, care a cedat proprietatea de la Rânca ce îi aparţinea din Hotel Mina, toate se vor calcula la zi penalităţi până în momentul în care s-a efectuat plata sau a fost clubul împroprietărit cu bunuri care au aparţinut altei entităţi. Aici nu ştim exact sumele, aşteptăm experiza judiciară, dar va fi în jur de un milion de lei noi”.

În cursul acestei săptămâni, Pandurii are un nou termen în procesul de insolvenţă în care clubul trebuie să demonstreze că are resurse financiare pentru a putea plăti ratele de la masa credală.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: