Recordul naţional la maraton al Constantinei Diţă a fost doborât după 17 ani

Joan Chelimo, atletă naturalizată a României, a câștigat Maratonul Internațional de la Seul. Cu această ocazie sportiva a doborât recordul național deținut de Constantina Diţă din anul 2005 atunci când atleta gorjană alerga Maratonul de la Chicago în 2h21:30.

Atleta de origine kenyană Joan Chelimo, care reprezintă România, a câștigat Maratonul Internațional de la Seul, competiţie care a avut loc duminică, 17 aprilie. Sportiva a fost naturalizată în data de 13 mai 2021 şi de atunci concurează pentru România.

Chelimo a încheiat cursa în 2h18:04, reușind astfel să se claseze pe primul loc la cel mai vechi maraton din Asia. Prin performanța sa, atleta a doborât și recordul național din cadrul acestei probe, informează pagina de Facebook a Federației Române de Atletism. Precedentul record data din 2005, atunci când Constantina Diţă alerga Maratonul de la Chicago în 2h21:30.

Joan Chelimo a primit cetăţenia română în 13 mai 2021, alături de Stella Ruto şi Delvine Meringor, toate sportive din Kenya. „De anul acesta pot spune nu doar din suflet, ci și cu acte doveditoare, că România e țara mea. Poate că atunci când nu te naști aici, dar decizi să alegi o țară, ai capacitatea de a-i vedea mai mult frumusețea și să apreciezi mai mult oportunitățile pe care ți le oferă. Eu pot spune doar că aștept cu nerăbdare să fiu pe prima treaptă a podiumului și să aud imnul României!”, declara Joan Chelimo la primirea cetăţeniei.

Galerie foto


Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: