Pandurii îl dau pe Iordache pe cinci euro la AEK Atena

Scandalul dintre Pandurii şi Ilie Iordache este pe cale de a se încheia dacă jucătorul acceptă propunerea clubului gorjean de a fi transferat de la Pandurii Târgu Jiu la AEK Atena, suma de transfer solicitată de preşedintele Marin Condescu fiind de doar cinci euro. Iordache a costat clubul Pandurii 500 000 de euro dar acum urmează să fie cedat doar pentru cinci euro deoarece Dinamo ar solicita în caz contrar încă 500 000 de euro dacă Pandurii l-ar pierde pe Ilie Iordache ca jucător liber. În prezent jucătorul nu se poate transfera la AEK, cu care a semnat un precontract, pentru că este în litigiu de muncă cu Pandurii iar tribunalul a amânat soluţionare cauzei până în tomnă, după ce a anulat decizia CAF prin care Iordache devenea jucător liber. 

Conducerea clubului Pandurii a anunţat recent că procesul aflat pe rol la Tribunalul Gorj, între clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi jucătorul Ilie Iordache, nu s-a încheiat şi se va judeca în continuare în luna septembrie. Mai mult, ultima înfăţişare din acest caz, a dat câştig de cauză celor de la Pandurii anulând decizia CAF care îl dăduse pe Iordache jucător liber. 

Tribunalul a anulat decizia CAF 

Decizia Tribunalului Gorj din 09 iulie 2009, în dosarul 4258 / 95 / 2009, a anulat decizia CAF şi a fixat un nou termen în dosarul aflat pe rol la Tribunalul Gorj. 
În informarea dată publicităţii de Tribunalul Gorj se arată următoarele: „ Se certifică de noi prin prezenta că, verificând actele şi lucrările dosarului cu numărul 4258 / 95 / 2009 al acestei instanţese constată că la acest număr este înregistrată acţiunea formulată de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu ca reclamant, în calitate de pârât fiind Ilie Iordache, având ca obiect anularea. La data de 09.07.2009 s-a pronunţat sentinţa civilă nr.173 care respinge excepţiile invocate de pârât şi admite sancţiunea în anulare. Se anulează decizia nr. 77 / CF / 2009 şi se fixează termen pentru judecarea fondului la data de 10.09.2009.” Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a precizat că Ilie Iordache este jucătorul echipei Pandurii şi s-a adresat Comisiei de Disciplină pentru a-l suspenda pe mijlocaş după ce acesta a semnat contractul cu AEK: „În baza deciziei Tribunalului Gorj a fost anulată decizia CAF anterioară iar Ilie Iordache este în continuare jucătorul echipei Pandurii. Noi ne-am adresat Comisiei de Disciplină pentru a-l suspenda pe Ilie Iordache pe termen nelimitat pentru că el nu s-a prezentat la antrenamentele echipei.”

Ilier crede că Federaţia a decis corect 

Ilie Iordache nu credea, după anunţarea deciziei Tribunalului Gorj, că decizia anerioară a CAF s-a anulat: „Se pare că la Tribunalul Gorj se poate întampla orice. Din câte am înţeles nu prea a fost legală treaba dar nu mă interesează şi nu vreau să discut despre acest subiect. Se va termina când va vrea domnul Condescu să se termine. Dânsul are putere foarte mare şi poate să facă ce vrea.” Jucătorul a declarat că el consideră justă prima decizie a CAF şi a explicat că la Pandurii nu se va mai întoarce în nici un caz: „Am cerut ceva şi mi s-a dat un răspuns, m-am judecat la Federaţie, după legile fotbalului şi mi s-a dat dreptate. Vreau să-mi dea banii, să nu ma păcălească. Vreau să se respecte decizia care s-a luat la FRF. Nu mă voi întoarce la antrenamente pentru că eu nu mai am contract, contractul meu cu Pandurii a fost anulat de către FRF, deci toate conturile mele cu Pandurii au fost terminate odată cu decizia FRF când m-au declarat jucător liber de contract.”

Vor să-l dea la AEK Atena pe cinci euro 

Acum clubul gorjean a ales să-l cedeze pe mijlocaş pentru o sumă infimă pentru a nu risca să plătească 1 milion de euro către Dinamo. Clauza era prevăzută de Dinamo doar pentru cazul în care jucătorul ar fi plecat liber de contract de la de la Târgu Jiu din cauza clubului Pandurii, acum clubul fiind pe cale să dovedească acest lucru. Preşedintele Marin Condescu spune că vrea însă să-l cedeze pe Iordache la greci doar cu 5 euro şi a explicat de ce a acceptat respectiva suma de transfer: "Vrem cinci euro, asta ca să nu zică cineva că-i punem beţe-n roate. Iordache încă este jucătorul nostru. Suntem în continuare în instanţă cu Iordache, dar eu vreau să rezolv toată problema favorabil atât pentru jucător, cât şi pentru noi. Acum este rândul grecilor să îşi facă treaba şi să plătească suma de transfer.” Ilie Iordache a semnat cu grecii un precontract şi va cîştiga în următoarele trei sezoane la AEK Atena 670.000 de euro, plus bonusuri pentru fiecare gol înscris.


Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: