Pandurii învie de Paşte ?

După ce au fost „morţi” etapa trecută la Ploieşti, pandurii caută să-şi îndrepte păcatele în Săptămâna Mare , în meciul contra celor de la Târgu Mureş. Din tribune vor fi susţinuţi însă doar de femei şi copii.

Pandurii – FCM Târgu Mureş, sâmbătă ora 17, Stadionul Municipal din Târgu Jiu, în direct pe Digisport

Pandurii: Mingote – Viera, Rada, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Batin, Ibeh.         Antrenor: Petre Grigoraş.

FCM Târgu Mureş: Albuţ – Vagner, Nicu, Cordoş, Sepsi – Kiriţă, Szilagy – Astafei, Ilyeş, Bumba – Subotic.   Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Accesul interzis spectatorilor cu excepţia femeilor şi copiilor până în 14 ani, care au intrare gratuită.

Mureşul, nucă tare

Pandurii caută victoria cu Târgu Mureş, prima pe teren propriu după o pauză de aproape 4 luni. Ultimul succes al gorjenilor pe arena proprie a avut loc în decembrie, 5-2 cu Chiajna. Adversarul de sâmbătă nu e unul care să sperie dar Mureşul a crescut mult de la revenirea lui Sabău pe bancă. „Moţul” i-a condus pe mureşeni spre o victorie muncită cu Steaua (1-0) şi încă două succese foarte importante (2-0 la Astra şi 1-0 cu Mediaş). Grigoraş ştie asta şi priveşte circumspect duelul. „Avem nevoie de victorie, altfel situația noastră se îngreunează rău de tot și cred că și băieții au înțeles că dacă nu câștigăm acum intrăm într-o pasă proastă. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, o echipă care ocupă bine zona centrală a terenului și care pleacă bine pe contraatac cu jucători de viteză, și Bumba și Astafei au o viteză bună, și au în componență și jucători cu experiență. Meciul este dificil dar trebuie să-l câștigăm cu sufletul, cu inima, mai ales că trebuie să jucăm fără spectatori, dar, așa cum s-a întâmplat la Rapid cu Vaslui, unde foarte multe femei și copii au încurajat Rapidul și au condus-o spre calificare, noi sperăm că vor veni și la noi și ne vor purta noroc și vom câștiga partida”, spune antrenorul pandurilor care nu se aşteaptă totuşi la o afluenţă prea mare de spectatori. „Mă gândesc că e puțin mai greu acum cu femeile pentru că sunt toate pe la făcut drob, pe la pregătit merindele pentru Paște, dar să sperăm că vor fi și suportere care vor reuși să se desprindă măcar două ore de acasă. Poate copiii să vină mai mulți și să fie cât de cât o atmosferă prielnică jocului. Fără spectatori în tribună este foarte sinistru.”

Şedinţe în Săptămâna Mare

Negru de supărare după eşecul dureros de la Ploieşti cu Astra, Grigoraş a stat cu gura pe elevii săi în această săptămână. Toate păcatele acestora, penultimii într-un clasament al returului, trebuie spălate în meciul de sâmbătă. „Am avut niște discuții mai aprinse puțin cu jucătorii și sper ca ceea ce poate am crezut că e de la sine înțeles, niște lucruri pe care ei trebuiau să le înțeleagă deja pentru că suntem de ceva timp împreună și mergeam pe niște principii profesioniste, spun eu, dar a trebuit să le readuc aminte niște lucruri care, din păcate, s-au întâmplat la nivelul echipei. Au jucat cu mai puțină determinare și lucrul acesta e cel care mă deranjează cel mai mult. Și eu și presa, chiar dacă am pierdut, atunci când s-a văzut dorință mare, când am văzut o atitutudine de luptători și de învingători din partea jucătorilor nici eu nici presa nu a spus nimic rău despre ei. Nimeni nu le poate reproșa nimic atâta timp cât ei sunt niște luptători care din minutul 1 până în minutul 90, indiferent de arbitraj, de situație sau de gazon încearcă să dea totul pentru echipă”, adaugă Grigoraş.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: