Pandurii, mulţumiţi cu egalul de la Cluj

Pandurii au scos un egal la Cluj în urma unui meci nebun. Rusu a marcat golul izbăvirii cu 20 de minute înainte de final, într-un moment în care pandurii erau în 10 oameni. Chiar dacă au coborât de pe podium după o lungă perioadă, gorjenii sunt mulţumiţi cu punctul obţinut în Ardeal.

Pentru prima oară în acest sezon, pandurii au coborât sub locul 3! Şi asta în urma unei etape în care Maxim şi compania au făcut 1-1 la Cluj iar Vasluiul a învins Rapidul cu 1-0.

Bun şi egalul !

La prima vedere, meciul de la Cluj era doar o formalitate pentru panduri. Echipa gazdă era cu gândul la orice numai la fotbal nu din cauza gravelor probleme financiare. Pe teren însă, realitatea a fost dură. Clujenii au jucat cu ambiţie şi au pus probleme mari unei defensive fragile a gorjenilor, defensivă din care au lipsit două piese grele, Viera şi Unguruşan. Pandurii au încasat un gol în prima repriză după o greşeală de plasament a lui Rusu. Acelaşi Rusu s-a revanşat însă în minutul 72 când a egalat la 1. Egalare pe undeva nesperată pentru oamenii lui Grigoraş care erau în 10 jucători după eliminarea lui Pleaşcă. „Suntem mulţumiţi, până la urmă am reuşit un rezultat de egalitate. Orice punct e binevenit, suntem acum la cota 34 de puncte şi avem plus 10 în clasamentul adevărului. Ne doream victoria, dar după aspectul jocului suntem mulţumiţi că am plecat cu un punct de la Cluj”, recunoaşte preşedintele Pîrvulescu.

1 – pentru prima oară în acest sezon, pandurii au coborât sub locul 3. Timp de 6 etape, gorjenii au fost lideri în liga întâi, 9 etape le-au petrecut pe locul secund în timp în două rânduri au fost pe locul 3. Pandurii sunt depăşiţi acum de Vaslui la golaveraj (29-24 faţă de 30-18)

„Asta e valoarea arbitrajului românesc !”

Pîrvulescu nu a trecut uşor peste greşelile brigăzii de arbitri. Fost arbitru asistent la liga 1, Pîrvulescu acuză pe bună dreptate penalty-ul acordat clujenilor de centralul Dima, penalty ratat de Viorel Dinu, dar şi eliminarea lui Pleaşcă. Oficialul pandurilor nu poate să nu recunoască totuşi şi faptul că Rusu a egalat dintr-un ofsaid nesemnalizat de asistentul Orbuleţ. „Au fost greşeli de o parte şi cealaltă. S-a arătat eronat o lovitură de pedeapsă împotriva noastră, fază la care Pleaşcă a şi încasat un cartonaş galben. Cartonaş care a contat mult în economia jocului, deoarece Pleaşcă a mai primit un galben şi a fost eliminat. Trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem totuşi că a fost ofsaid la golul nostru marcat de Adi Rusu. La faza penalty-ului a fost şi ofsaid în primă fază iar apoi Pleaşcă a lovit mingea cu piciorul primul, se impunea doar o lovitură de colţ. Nu prea comentăm noi arbitrajul dar asta este. Asta e valoarea arbitrajului românesc, greşeli au fost, sunt şi vor fi în continuare”, comentează dur Pîrvulescu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: