Pandurii, năşiţi de nemţi în Antalya

Pandurii au pornirea mai grea. Au pierdut şi al doilea amical disputat în Antalya, tot în faţa unei echipe din liga a doua germană. După Karlshruhe, acum a fost rândul celor de la Energie Cottbus să-i „năşească” pe gorjeni.

Diferenţa de pregătire dintre cele două echipe a fost evidentă. Pandurii au reluat antrenamentele de numai 10 zile, în timp ce nemţii de la Cottbus sunt aproape de începerea returului.

Pandurii – Energie Cottbus  0-1

Gol marcat: Kobylanski (min. 75).                  

Pandurii: Lazar (Horvat min. <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />63’) – Rusu (Popete 63), Viera (Tătaru 63), Cardoso (Rada 63), Vlad (Neagu 63) – Voiculeţ (Campisi 63), Pintilii (Avramescu 63), Cristea (Brahmia 63) – Grigoraş (Matulevicius 63) , Lemnaru (Nistor 46’), Batin (Brata 63).

Au pornire diesel

Pandurii lui Grigoraş au mers în Antalya să se pună la punct fizic dar au zis că nişte teste nu strică. Adversarii întâlniţi până acum le-au dat însă mult de furcă. După eşecul de joi cu Karlshruhe, gorjenii au pierdut şi sâmbătă contra celor de la Cottbus cu acelaşi scor, 0 la 1. Grigoraş a trimis pe teren titularii de bază în prima repriză dar pandurii nu au contat în atac. Nemţii au irosit în schimb 2 ocazii mari pe finalul reprizei. Una prin Sorensen care a reluat cu capul pe lângă din poziţie ideală iar cealaltă la şutul lui Muller tot pe lângă după o combinaţie care a făcut şah mat apărarea pandurilor. Pandurii au ratat singura lor ocazie în minutul 58, şutul din întoarcere al lui Grigoraş junior fiind parat de portar. Antrenorul gorjenilor a schimbat liniile ca la hochei după o oră de joc iar doi dintre jucătorii introduşi pe teren au contribuit decisiv la unicul gol al partidei. Popete a vrut să-i paseze cu pieptul lui Horvat dar a făcut-o prea încet. Portarul  a scăpat mingea ca pe săpun iar de bâlbâiala celor doi a profitat Kobylanski, care a reluat simplu în poartă.

Eşecuri care nu produc grijă

În ciuda bilanţului slab din teste, pandurii nu-şi fac griji. „Am pierdut dar nu sunt supărat şi nici dezamăgit, de ce, e doar un antrenament pe care l-am făcut printr-un joc amical. Noi suntem abia la început cu acumulările şi asta se vede iar adversarii mai au o săptămână şi vor începe deja campionatul. Rezultatul, chiar dacă mă nemulţumeşte, pentru că nu-mi place să pierd, trebuie să accept şi înfrângerea pentru că, logic, nu putem să jucăm la nivel maxim. În afara faptului că avem foarte mulţi absenţi, nu suntem nici la 50 % din punct de vedere al pregătirii”, a comentat Grigoraş la DigiSport. „E bine că avem măcar adversari tari, sunt echipe din Germania foarte bune, au un fotbal foarte bun şi ne dau bătăi de cap. Pentru noi cele două meciuri jucate deja nici nu erau programate iniţial dar le-am jucat pentru că nu sunt foarte importante rezultatele ci mai ales antrenamentele”, adaugă şi căpitanul Pintilii.

Doi amatori în probe

După  Neagu (Real Murcia) şi lituanianul Matulevicius (Vilnius), pandurii mai testează încă 2 jucători. De data aceasta, doi care nu au deloc o carte de vizită impresionantă. Atacantul franco algerian Said Brahmia, are 21 de ani şi vine din liga a cincea franceză de la Strasbourg. Brahmia nu a jucat deloc în acest sezon iar în campionatul trecut n-a marcat niciun gol în 15 meciuri! Celălalt testat e un italian de 24 de ani care vine de la Verona din Serie B. Mijlocaşul Luisito Campisi n-a jucat nici el deloc în acest sezon iar ultima oară a evoluat pentru Monza în Serie C1. Campisi a ieşit în evidenţă la amicalul cu Cottbus doar prin coafura excentrică, aproape ridicolă dar şi prin tupeul arătat. Campisi a fost aproape de fi eliminat după ce s-a luat la harţă cu un neamţ. Nici el, nici Brahmia nu au impresionat însă la joc şi e de aşteptat ca Grigoraş să renunţe repede la ei.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: