Pandurii nu crede în varianta testării tuturor jucătorilor

Ministerul Sportului a propus testarea tuturor sportivilor înainte de reluarea antrenamentelor şi competiţiilor ca o condiţie obligatorie. Pandurii Târgu Jiu nu crede în varianta propusă de MTS pentru că testarea fotbaliștilor implică mari costuri pentru cluburi iar la Liga 2 majoritatea nu îşi vor permite.

Pandurii Târgu Jiu nu acceptă varianta propusă de MTS de reluare a antrenamentelor şi competiţiilor cu condiţia ca toţi sportivii să fie testaţi anti coronavirus. Directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu, crede că această variantă nu poate fi pusă în practică din cauza costurilor ridicate. MTS a comunicat această variantă de a testa jucătorii joia trecută, după ce s-a anunțat ridicarea stării de urgență, începând cu 15 mai. ”O să fie destul de greu să reluăm acest campionat. Să sperăm că vom face ce trebuie și nu vom fi primii care dau cu bâta în baltă. Se fac 2-3000 de teste pe zi la nivel național, acum am văzut că s-ar ajunge chiar la 6-7.000 de teste. Numărul e mic, dar noi vrem să punem echipele de fotbal să-și testeze jucătorii? Cum îi testezi? Aleatoriu? Îi mai testezi azi, îi mai testezi la trei zile, la șapte zile? Jucătorul nu devine imun după testare”, se întreabă Floroiu, citat de Liga 2.ro. Oficialul a vorbit şi despre costurile ridicate ale unei astfel de testări în grup: „O să fie costuri nu mari, ci foarte mari pentru cluburi. Nu știu de unde vor reuși să suporte aceste teste. În cele din urmă, bănuiesc că doar le vor lua temperatura, iar cine are temperatura nu intră la antrenamente. Vom fi măsuri superficiale, iar această relaxare poate să ducă la o infectare a sportivilor”.

După ce s-au opus variantei de a juca restul sezonului fără spectatori, oficialii gorjeni nu sunt acum de acord nici cu măsura propusă de Ministerul Tineterului și Sportului de a testa fotbaliștii înainte de antrenamente și meciuri, în mod regulat.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: