Pandurii rămân fără puncte după meciul de la Bistriţa

Pandurii au pierdut primul meci din seria de cinci partide din care Sorin Cârţu spunea că are nevoie de nouă puncte pentru salvarea de la retrogradare. Gorjenii au fost învinşi cu scorul de 1-0 de Gloria Bistriţa într-un meci în care scorul putea fi mult mai mare dacă portarul Mingote nu s-ar fi opus în repetate rânduri.

Bistriţa şi-a făcut acelaşi joc spectaculos cu Moraes în prim plan, Şumudică mizând pe imaginaţia vârfului său care a pus în pericol din primele minute poarta lui Mingote. Acţiunile gazdelor îl căutau toate pe brazilianul care a  uimit Liga I şi care avea ocazia să îşi treacă în cont deschiderea scorului din minutul 29, când a trimis cu spatele la poartă fiind, din foarfece, direct pe poarta lui Mingote care a scos miraculos. Până la deschiderea scorului din minutul 36, acelaşi Moraes a mai fost de două ori faţă în faţă cu portarul portughez al pandurilor, dar fără a reuşi decât să atragă aplauzele spectatorilor.

Scorul a fost deschis dintr-o fază simplă lucrată de Hora şi Coroian, ultimul finalizând cu un şut sec din centrul careului pandurilor. Jocul s-a desfăşurat şi după gol tot într-un singur sens, spre poarta lui Mingote, care a avut destul de multe intervenţii bune. Cu toate eforturile atacului gorjean, întărit cu Tremonti şi Kamara încă de la jumătatea partidei, Pandurii n-au mai contat deloc în atac, încercările lui Tremonti de a şuta fiind mult prea anemice pentru a pune în pericol poarta lui Albuţ.

Pandurii nu au contat în atac

Analizând jocul, tehnicianul pandurilor a fost de acord că bistriţenii au meritat victoria, Cârţu lăudând din nou prestaţia mult peste media celorlalţi jucători a lui Moraes: „Este o victorie meritată a celor de la Gloria care au avut un joc mai plăcut, au jucat percutant,  bravo lor! S-a văzut că Moraes e un jucător de calitate pe care eu l-am apreciat. Cred că îşi merită banii pentru că a ajutat mult echipa în acest retur”. Cârţu a fost de acord că Gloria a avut cele mai multe ocazii precizând că gazdele puteau să mai înscrie în timp ce echipa sa nu apus în pericol deloc poarta adversă, singurele faze în care Pandurii puteau emite pretenţii nefiind finalizate cu şuturi la poarta adversă. „În ceea ce priveşte jocul nostru, mi-e greu să găsesc explicaţii acum pentru acest joc slab. Mă aşteptam la o cu totul altă prestaţie a jucătorilor mei dar m-am înşelat. E greu să-mi dau seama ce s-a întâmplat cu ei. Probabil asta e calitatea jucătorilor mei. Dar nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe cu ei”, a mai spus Cârţu care a rămas fără cuvinte din nou în faţa neputinţei echipei sale.

Gloria e salvată de la retrogradare

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor, Marius Şumudică, a apreciat prestaţia echipei sale dar şi faptul că Pandurii nu au avut nici o ocazie  de a marca: „Am trecut cu bine peste un joc dificil, care nu a avut o spectaculozitate deosebită, dar sunt şi meciuri care se joacă la rezultat. Am spus tot timpul că pentru mine cea mai frumoasă victorie e 1-0. Ei n-au avut nicio ocazie clară, aşa că este un rezultat meritat. Cu aceste trei puncte, şansele noastre de menţinere în prima ligă cresc considerabil, dacă nu chiar aproape de sută la sută, depinde şi de celelalte rezultate”. 

Pandurii rămân să lupte în continuare pentru o eventuală salvare de la retrogradare.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: